Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε 4 διαφορετικά σημεία μέσα σε δάσος στη Συκά Υπάτης

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε 4 διαφορετικά σημεία μέσα σε δάσος στη Συκά Υπάτης
Lamianow

Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο πλέον, αλλά τα πρώτα στοιχεία οδηγούν σε εμπρησμό. Οι φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού…

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα, που παραπέμπει σε εμπρησμό. Ήδη οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Η βλάστηση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ πυκνή και ο αέρας είναι σύμμαχος της φωτιάς με αποτέλεσμα το ένα μέτωπο να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και κατάφεραν γύρω στις 16:30 να οριοθετήσουν τα πύρινα μέτωπα. Στη μάχη ρίχτηκαν πλέον 35 πυροσβέστες, με 12 οχήματα, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Δείτε την ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας:

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1560614198131822593?s=20&t=FkRnFgSUlydQQsMHyAPFCA

Φωτιά στη Φθιώτιδα – Δήμαρχος Λαμίας: Γλιτώσαμε τα χειρότερα 

«Μιλάμε για τρεις διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό», σημειώνει ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπληρώνει ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτρέψει τα χειρότερα και υπάρχει η αισιοδοξία να ελεγχθεί πολύ γρήγορα η πυρκαγιά.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις