Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά στη Θάσο: Δυο εστίες καίνε ανεξέλεγκτα στη Σκάλα

Φωτιά στη Θάσο: Δυο εστίες καίνε ανεξέλεγκτα στη Σκάλα
twitter/Meteo24news

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/8) στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο κοντά στις κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με το GRTimes στο σημείο της φωτιάς στη Θάσο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές. Η φωτιά, που είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς, μέχρι στιγμής έχει μικρή έκταση αλλά το ότι ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες φωτιές στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και πριν από μια εβδομάδα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Σύμφωνα με το center tv, με έκτακτα δρομολόγια φτάνουν στο νησί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από άλλες περιοχές, μετά από συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και εθελοντές, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν ελαφρά από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Από ώρα σε ώρα αναμένεται να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και πυροσβέστης από την Κεραμωτή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις