Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Φωτιά στην Αργολίδα: Σε ύφεση η πυρκαγιά με «σύμμαχο» και την άπνοια

Φωτιά στην Αργολίδα: Σε ύφεση η πυρκαγιά με «σύμμαχο» και την άπνοια

Σε πλήρη ύφεση είναι η φωτιά στην Αργολίδα, με τους πυροσβέστες να την έχουν θέσει πλέον υπό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε το MEGA, η φωτιά στην Αργολίδα πλέον έχει μόνο μικρές εστίες, και οι πυροσβέστες παραμένουν μέχρι να σβήσουν και αυτές.

Κάτι που είναι θέμα λίγων ωρών. Εκτός από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν και 2 Canadair και ένα Erickson.

Οι εικόνες που μεταδίδονταν από την Αργολίδα και από το πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας ήταν συγκλονιστικές. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε νωρίτερα, με τους πελάτες και το προσωπικό να μεταφέρονται από τη θάλασσα σε ασφαλές σημείο.

Η φωτιά μπήκε μέσα στο συγκρότημα του AMANZOE με τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να «πιάσουν» τις φλόγες.

Τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλύτερα κάποια στιγμή το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο μια αναζωπύρωση δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση.

Νωρίτερα, το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Φιαννης Γεωργόπουλος, είπε:

«Έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο AMANZOE. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις