Site icon NewsIT

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

05.07.2022 | 09:09
Φωτιά στο Άγιο Όρος: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στο Σερνικάκι της Φωκίδας και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα της Άμφισσας, Δευτέρα 04 Ιουλίου 2022. Ιδιαίτερα κρίσιμες περιγράφει τις εξελίξεις για την φωτιά στην 'Αμφισσα ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γιώργος Δελμούζος. Ήδη η φωτιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη "ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους". Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε. Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική περιοχή του Άγιου Όρους.

Ειδικότερα, η εικόνα από την φωτιά που καίει σε δύσβατη δασική έκταση στο Άγιον Όρος, στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης, είναι σαφώς βελτιωμένη. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει οριοθετηθεί, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν, την Δευτέρα και εναέρια μέσα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version