Φθιώτιδα: “Αποκλεισμένος” για 7η μέρα λόγω “Ιανού”

ΦΩΤΟ LAMIANOW

Ο Αλέξανδρος Ξηροτύρης πριν 15 χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα για να ζήσει στο Ροδοκάλο Υπάτης, τοπωνύμιο ενός κτήματος στο όρος Οίτη που βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρων, στα όρια του εθνικού δρυμού.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα συμβόλαια του κτήματος με το μισογκρεμισμένο σπίτι του προπάππου του, χρονολογούνται από το 1874! Όλα αυτά τα χρόνια με ατέλειωτες ώρες προσωπικής εργασίας και τεράστιες δυσκολίες αφού το οδικό δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα, στην πρώτη βροχή, ο νέος ένοικος, κατάφερε να καθαρίσει το κτήμα των προγόνων του, να φτιάξει ένα ασφαλές μικρό σπίτι και αποθηκευτικούς χώρους για τις ζωοτροφές και τα εργαλεία του.

Αποκλεισμένος από τον Ιανό ημέρα 7η

Tο πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας του Ιανού, άφησε βαθιά τα σημάδια του και στον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του. Στον Ροδοκάλο. Πρόκειται για έναν δρόμο που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν αγροτικός -αφού υπάρχουν και άλλοι ιδιοκτήτες γης στην ίδια περιοχή- το δασαρχείο όμως άλλαξε τον χαρακτηρισμό του σε Γ’ δασικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την συντήρηση και εν τέλει για την υποβάθμιση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος μετατρέπεται σε «ερημίτη» λόγω καιρικών συνθηκών. Βροχές, χιόνια, αποκλεισμός και ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης που θυμίζει survivor.

Όταν υπάρχει πρόβλημα στο δρόμο δεν μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο. Ανεβοκατεβαίνω μέχρι την πόλη για να προμηθευτώ υλικά για τις βλάβες, τροφή και ζωοτροφές με τα χίλια ζόρια πάνω σε ένα παλιό μηχανάκι…” λέει ο ίδιος στο Lamianow περιγράφοντας τις συνθήκες που ζει σήμερα αλλά και κάθε φορά που ένα κύμα κακοκαιρίας αφήνει τα ίχνη του στον περιβόητο δρόμο.

Πηγή: lamianow

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Τα μέτρα… μέτρα αλλά κοινώνησαν κανονικά στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη! Και παιδάκια (video)

Μπορεί να τοποθετήθηκαν καρέκλες έξω από το ναό, μπορεί επίσης όλοι οι πιστοί να φορούσαν -υποχρεωτικά- μάσκες, ωστόσο η Θεία Κοινωνία, έγινε κανονικά παρά τα ... Διαβάστε περισσότερα
Χανιά: Άφαντος ο σύντροφος της 79χρονης που στραγγαλίστηκε – Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι

Χανιά: Άφαντος ο σύντροφος της 79χρονης που στραγγαλίστηκε – Λείπουν αντικείμενα από το σπίτι

Άφαντος παραμένει ο 80χρονος σύντροφος της 79χρονης γυναίκας, που βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της, στο Πασακάκι στα Χανιά. Οι έρευνες των αρχών για την ... Διαβάστε περισσότερα