Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γαύδος: Η δασκάλα επιμένει και διχάζει – “Είναι θλιβερή η εκστρατεία διαπόμπευσης μετά τον αγιασμό στο σχολείο”!

Γαύδος: Η δασκάλα επιμένει και διχάζει – “Είναι θλιβερή η εκστρατεία διαπόμπευσης μετά τον αγιασμό στο σχολείο”!

Η δασκάλα έκανε αγιασμό στο σχολείο και αμέσως μετά πήρε την απόφασή της. Η Γαύδος παραμένει ανάστατη με τις αντιδράσεις να διαδέχονται η μία την άλλη…

Η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά της και η Γαύδος ψάχνεται. Συγκεκριμένα η δασκάλα, όπως υποστήριζει η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου, έφυγε την Παρασκευή από τη Γαύδο με προορισμό τα Χανιά, προκειμένου να πάει στη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να καταθέσει κάποια χαρτιά.

Όμως όπως δηλώνει η δήμαρχος του νησιού, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα, η τελευταία της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει στη Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με την κυρία Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να πάει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της.

Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει τη Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στο νησί. Η απόφασή της να παραιτηθεί έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης τόσο στη Γαύδο όσο και στα Χανιά. Στον απόηχο των πρώτων αντιδράσεων, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού Χανίων τοποθετείται και στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικού. Κατηγορεί την δήμαρχο και μερίδα των ΜΜΕ για προσπάθεια συκοφάντησης της δασκάλας και περιγράφει τα όσα έγιναν.

Γαύδος: Η ανακοίνωση για τη δασκάλα

“Η παραίτηση της δασκάλας στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου είναι δείγμα της απελπιστικής κατάστασης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς το καθεστώς της «αναπλήρωσης» και της έλλειψης μόνιμων διορισμών.

Η προσπάθεια διαπόμπευσης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας.

Βάλλονται άνθρωποι που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια. Αυτοί που σε πολλές περιοχές, όπως και η δική μας, αντιμετωπίζουν το ανοιχτά εχθρικό και αφιλόξενο τοπίο, που έχουν επιβάλλει οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς στην εύρεση κατοικίας.

Σκοπός των επιθέσεων ενάντια στην εκπαιδευτικό είναι να αντιστραφεί το κύμα συμπάθειας προς τους αναπληρωτές. Στόχος τους είναι να καμφθεί η κατανόηση της αναγκαιότητας και η μαζική υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Θλιβερή πρωτιά σε αυτή την εκστρατεία διαπόμπευσης της δασκάλας είχε η δήμαρχος Γαύδου. Το ότι είναι δήμαρχος ενός ακριτικού νησιού δεν της δίνει καμία τέτοια δικαιοδοσία. Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας/κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε. Ευτυχώς η αποδοχή μιας θέσης εργασίας ή της παραίτησής μας από αυτή, αποτελεί ακόμη δικαίωμά μας. Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια.

Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός όσοι πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους. Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακριτικών σχολείων και όχι μόνο, είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια. Σε αυτό τον αγώνα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτη και το Δήμο Γαύδου και όχι απέναντί μας.

Ζητούμε από τη δήμαρχο Γαύδου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την εκπαιδευτικό. Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ΤΩΡΑ.”

Η ανάρτηση που αποκάλυψε το θέμα

«Η δασκάλα, αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα».

https://www.facebook.com/gellygavdos/posts/1925462294199152

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις