Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιαννιτσά: Κωμικοτραγικές καταστάσεις μετά τις προληπτικές προσαγωγές – “Ρε παιδιά ΠΑΟΚ είμαστε” [pics, video]

Γιαννιτσά: Κωμικοτραγικές καταστάσεις μετά τις προληπτικές προσαγωγές – “Ρε παιδιά ΠΑΟΚ είμαστε” [pics, video]

Θύελλα στα Γιαννιτσά μετά τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών, λίγο πριν την άφιξη του Φώτη Κουβέλη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτονται οι διάλογοι με τους αστυνομικούς…

Μια νέα μαρτυρία στο newsit.gr φωτίζει ακόμα περισσότερο τα όσα έγιναν χθες στα Γιαννιτσά, με τις προληπτικές συλλήψεις 16 ατόμων. Κατοίκων της περιοχής που κατέληξαν σε αστυνομικό τμήμα, λίγο πριν την άφιξη του Φώτη Κουβέλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.

16 πολίτες που υπέβαλαν μηνύσεις μετά τα όσα έζησαν για να μην βρεθούν μπροστά στον υπουργό Ναυτιλίας και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη που θα έδιναν το παρών σε εκδήλωση για τη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ουρανίας Νιζαμίδου.

“Οι αστυνομικοί με έδιωξαν από δύο καφετέριες”

Ο κύριος Κωνσταντίνος Πισμισάκης είναι ο ένας από τους 16 που κατέληξαν στο τμήμα. Μιλάει στο newsit.gr και περιγράφει τα όσα έζησε: “Στις 09:30 το πρωί βρέθηκα στα Γιαννιτσά για να αφήσω τον μικρό μου γιο να γράψεις ένα τεστ στο φροντιστήριο. Εγώ κάθισα σε ένα καφέ και του είπα, μόλις τελειώσει να έρθει και να με βρει, για να γυρίσουμε πίσω στο χωριό. Κάθισα λοιπόν με ένα φίλο μου στο καφέ, το οποίο είναι ακριβώς απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών και δίπλα στο πνευματικό κέντρο που θα μιλούσε ο Κουβέλης.

Με το που καθίσαμε ήρθε ο διοικητής του ΑΤ Γιαννιτσών μαζί με τρεις αστυνομικούς και μου είπε ότι έπρεπε να σηκωθούμε και να πάμε πιο πέρα. Τον ρώτησα για ποιο λόγο θα έπρεπε να μετακινηθούμε και εκείνος μου απάντησε ότι αν δεν υπακούσω θα κάνει προσαγωγές. Εγώ τον ρώτησα τότε γιατί θέλεις να με διώξεις από την πόλη μου και δεν πήρα καμία απάντηση.

Τέλος πάντων σηκωθήκαμε και πήγαμε σε ένα διπλανό μαγαζί και καθίσαμε. Μετά από λίγο έρχεται και πάλι μαζί με τρεις από την ομάδα ΟΠΚΕ και μας λέει και πάλι να φύγουμε από εκεί. Εγώ τον ρώτησα “για ποιο λόγο ρε φίλε να φύγω από δω;” Εκείνος μου απάντησε ότι αν δεν φύγουμε θα κάνει προσαγωγές. Εκείνη τη στιγμή φτάνει και ο γιος μου τον έπιασα από το χέρι και του απαντώ ότι, εντάξει θα φύγουμε, μέσα σε δύο-τρία λεπτά. Έρχεται και μου λέει ότι θα με προσαγάγει, επειδή δεν υπάκουσα σε αυτό που μας είπαν.

“Με τραβούσαν μπροστά στο παιδί μου”

Έρχονται λοιπόν να με πιάσουν και τους λέω, παιδιά σεβαστείτε το μωρό μου. Με πιάνουν από τα χέρια εγώ φέρνω κάποια αντίσταση, κατεβάζω τα χέρια μου κάτω και τους λέω σεβαστείτε το μωρό μου τουλάχιστον. Τι πράγματα είναι αυτά μπροστά στο μωρό. Εκείνη τη στιγμή κοιτάζω το παιδί μου και καταλαβαίνω ότι έχει φοβηθεί και είναι έτοιμο να βάλει τα κλάματα. Μιλάω στο παιδί και προσπαθώ να του δώσω λίγο θάρρος λέγοντάς του ότι δεν θα γίνει τίποτα, ότι θα μας πάνε στην αστυνομία, θα μας κεράσουν πορτοκαλάδα και έτσι πήρε λίγο θάρρος το παιδί.

“Έπιασαν ακόμα και ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ”

Εκεί λοιπόν του ζήτησα να πάρω από το αυτοκίνητο, που ήταν 4-5 μέτρα μακριά παρκαρισμένο, ένα έγγραφο. Δεν με άφησαν μου έπιασαν από τα χέρια. Είναι δυνατόν τους λέω να φύγω από τη στιγμή που κρατάτε το παιδί μου, πού να πάω; Αμέσως μετά άρχισαν να πιάνουν όποιον περνούσε από εκεί και τον θεωρούσαν ύποπτο.

Για να καταλάβετε ένας γνωστός μου πήγε να βγάλει χρήματα και να πληρώσει τους υπαλλήλους του από μία τράπεζα περίπου 400 με 500 μέτρα μακριά από το σημείο που μιλούσε ο Κουβέλης, τον έπιασαν παίρνοντάς του και την κάρτα. Ένας άλλος πήγε να καταθέσει ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ τον έπιασαν και αυτόν αλλά και τον ιδιοκτήτη του ΠΡΟΠΟ.

Μας πήγαν στο τμήμα και μας κράτησαν περίπου μέχρι τη μία και τέταρτο. Ρωτούσαμε για ποιο λόγο μας κρατούσαν και κανένας δεν μας έδωσε ουσιαστικά κάποια σαφή απάντηση. Εν τω μεταξύ εκεί κάποιοι από εμάς φωνάξαμε συνθήματα για τον ΠΑΟΚ, οι αστυνομικοί μας είπαν να σταματήσουμε γιατί αλλιώς θα μας πάνε στο κρατητήριο, και τους απάντησα ότι, ρε παιδιά εμείς δεν φωνάζουμε για τη Μακεδονία, ούτε έχουμε μπλε σημαίες. Καταθέσαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που έδωσε την εντολή να μας συλλάβουν.”

Μήνυση από τους 11 προσαχθέντες

Σε μήνυση που υπέβαλαν στη συνέχεια για την κράτησή τους αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

Οι 11 από τους 16 προσαχθέντες υπέβαλαν μήνυση μετά τα όσα έζησαν και πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις