Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Γιατί μπήκε σε σκληρό lockdown το Ραπτόπουλο – Επτά κάτοικοι διασωληνωμένοι

Γιατί μπήκε σε σκληρό lockdown το Ραπτόπουλο – Επτά κάτοικοι διασωληνωμένοι

Σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 15 Δεκεμβρίου τουλάχιστον οι κάτοικοι στο χωριό Ραπτόπουλο. Μέσα σε λίγες μέρες νόσησαν οι 23 από τους 140 κατοίκους του χωριού. Από 32 έως 67 ετών οι διασωληνωμένοι. 16 πολίτες ασυμπτωματικοί λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σεραφείμ Τριαντάφυλλος.

Σε καθεστώς αυστηρού lockdown έχει τεθεί για τις επόμενες επτά ημέρες το χωριό Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες. Την απόφαση πήρε, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, η Πολιτική Προστασία, ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης (09.12.2020).

Το σκληρό lockdown στο Ραπτόπουλο αποφασίστηκε γιατί, όπως αποκάλυψε στο newsit.gr o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σεραφείμ Τριαντάφυλλος, αυτή τη στιγμή στο χωριό υπάρχουν 16 ασυμπτωματικά κρούσματα, ενώ άλλοι επτά άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι!

Click4more Σκληρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

“Το πρόβλημα στο χωριό ξεκίνησε πριν από περίπου 20 ημέρες όταν επτά κάτοικοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Η κατάσταση της υγείας τους επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να διασωληνωθούν. Από αυτούς ο μικρότερος σε ηλικία είναι 32  ετών και ο μεγαλύτερος 67ετών. Αυτή την στιγμή έχουμε άλλους 16 νοσούντες οι οποίοι, όμως είναι ασυμπτωματικοί”.

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό σήμανε συναγερμό στις αρχές που αποφάσισαν να θέσουν αυστηρότερα μέτρα στο χωριό απαγορεύοντας τις μετακινήσεις και κανείς από τους κατοίκους δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί, αφού όλοι, στο πλαίσιο του σκληρού lockdown, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

“Καμία μετακίνηση δεν επιτρέπεται γι’ αυτό και έχω αναλάβει την τροφοδοσία. Στο χωριό ζουν γύρω στους 140 κατοίκους. Στο Ραπτόπουλο δεν κινείται τίποτα, όποιος χρειάζεται κάτι, τρόφιμα, φρούτα ή φάρμακα θα επικοινωνεί μαζί μου και θα του τα πηγαίνουμε έξω από το σπίτι”, λέει ο Σεραφείμ Τριαντάφυλλος.

Για τα νέα καθολικά μέτρα στο χωριό αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του ο δήμος Αγράφων στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Αυτή τη στιγμή η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι το «εμβόλιό» μας ενάντια στον κορονοϊό. Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στις συστάσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Κατανοούμε την κούραση, το άγχος και την αγωνία των κατοίκων όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία όλων. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη. Σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής προστασίας στο χωριό Ραπτόπουλο για 7 ημέρες επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα λόγω του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις