Με προμηθευτές γυναίκες από τη Μεγάρχη Τρικάλων και την ευρύτερη περιοχή, που κάθε καλοκαίρι απλώνουν και κόβουν παραδοσιακό τραχανά (γλυκό και ξινό)
η οικογένεια Μπαμπατσιά κατάφερε κάτι που έμοιαζε… ακατόρθωτο μέχρι πριν λίγα χρόνια.
Έδωσε ταμπέλα και οντότητα σε ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά της Ελληνικής επαρχίας και μύησε τους Ολλανδούς στην παραδοσιακή γεύση του τόπου μας.
Ο τραχανάς (… ειδικά ο γλυκός που βράζει με πρόβειο κρέας) γίνεται ανάρπαστος και μάλιστα καθημερινά συρρέουν στο μαγαζί τους άνθρωποι απ’ όλη την Ολλανδία για να τον γευτούν.
Σημειώνεται ότι η οικογένεια Μπαμπατσιά είναι η ίδια που έκανε… best seller την παραδοσιακή, καραγκούνικη, λαχανόπιτα, αλλάζοντας τελείως την εικόνα που είχαν οι ξένοι για την Ελληνική κουζίνα (γύρο, σουβλάκι και τζατζίκι)…
Στη δεύτερη φωτό του trikalavoice.gr διακρίνεται ο πάτερ φαμίλιας Γιώργος Μπαμπατσιάς… εν δράσει, μαγειρεύοντας… τραχανά.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως… μαγειρεύεται…
Πηγή: trikalavoice