Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Guardian – Σκιάθος: Πρόστιμα για τους τουρίστες που παίρνουν μαζί τους βότσαλα!

Guardian – Σκιάθος: Πρόστιμα για τους τουρίστες που παίρνουν μαζί τους βότσαλα!
φωτογραφία: skiathos.gr

Ξεμένει από βότσαλα η Σκιάθος; Πάντως, οι τοπικές αρχές του πανέμορφου ελληνικού νησιού έφτασαν μέχρι τον βρετανικό Guardian για να προβάλλουν το αίτημά τους να μην γίνονται τα βότσαλα των ακτών της Σκιάθου σουβενίρ.

Επιπλέον, οι φορείς του νησιού επισημαίνουν στον Guardian τον κίνδυνο να αλλοιωθεί περαιτέρω η παραλία Λαλάρια. Για το λόγο αυτό καλούν όσους έχουν πάρει μαζί τους βότσαλα, την επόμενη φορά που θα έρθουν στο νησί να τα επιστρέψουν.

Για να τονίσουν, ακόμη περισσότερο, το μέγεθος του προβλήματος οι αρχές της Σκιάθου θα επιβάλλουν μέχρι και 1.000 ευρώ πρόστιμο στους τουρίστες που εντοπίζονται να έχουν στην κατοχή τους βότσαλα.

Στο άρθρο με τίτλο, “Το νησί του Mamma Mia ρωτά τους τουρίστες: Θέλετε να επιστρέψετε τα βότσαλά σας;” αναφέρεται ότι το νησί χάνει τα ολοστρόγγυλα βότσαλά του με γοργό ρυθμό, από τους επισκέπτες που παίρνουν τις μαρμάρινες πέτρες του νησιού.

Μάλιστα, στο αεροδρόμιο του νησιού έκαναν την εμφάνισή τους δοχεία με τα οποία ζητούν από τους τουρίστες να επιστρέψουν τα περίφημα βότσαλα.

“Δεν είχαμε άλλη επιλογή”, δήλωσε στον Guardian ο Θοδωρής Τζούμας, επικεφαλής του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου.

Επίσης, αφίσες σε πλοία και πινακίδες σε παραλίες του νησιού ενημερώνουν τους επισκέπτες, ενώ τους προτρέπουν να “παίρνουν φωτογραφίες και όχι τα βότσαλα”.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι αξιωματικοί της ακτοφυλακής πραγματοποιούν διακριτικούς ελέγχους σε επιβάτες σκαφών που εκτελούν καθημερινά κρουαζιέρες στην παραλία Λαλάρια, ενώ οι καπετάνιοι ενημερώνουν τον κόσμο με μεγάφωνα.

Για εντελώς διαφορετικό λόγο, κάποιοι ντόπιοι παίρνουν κι αυτοί βότσαλα για να τα στρώσουν, όμως, στον κήπο ή στο εσωτερικό των σπιτιών τους.

“Η φύση δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό αναπλήρωσης από τα βότσαλα που εξαφανίζονται”, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα η εκπρόσωπος του Δήμου, Αθηνά Παπαγεωργίου.

Τέλος, ο Guardian υπενθυμίζει ότι η παραλία Λαλάρια, έγινε διάσημη, παγκοσμίως, όταν γυρίστηκε εκεί η χολιγουντιανή ταινία “Mamma Mia”, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον πλανήτη.

πηγή:  theguardian.com

φωτογραφίες: skiathos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις