Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»! Οι αποκαλύψεις των γονιών της Ντόρας

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Ούτε να βλέπει τηλεόραση μόνη της»! Οι αποκαλύψεις των γονιών της Ντόρας

Σχεδόν εδώ κι ένα μήνα η Ντόρα, το θύμα της νέας γυναικοκτονίας στη Ρόδο «ανέπνεε» ξανά. Αισθανόταν την ελευθερία και η έλλειψη της καταπίεσης την είχε μεταμορφώσει και πάλι σε μια χαρούμενη γυναίκα. Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από τους γονείς της για τα όσα πέρασε το παιδί τους πριν δολοφονηθεί.

Η παθολογική ζήλια του ανθρώπου που χθες (22.09.2021) το μεσημέρι στη Ρόδο την πυροβόλησε δύο φορές ήταν ο λόγος που την οδήγησε στο χωρισμό. Η όμορφη εκπαιδευτικός δεν πίστεψε ότι το αρρωστημένο πάθος του πρώην συντρόφου της θα της στερούσε και τη ζωή. Κι όμως, το όνομά της προστέθηκε στη μακρά λίστα με τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Ο 40χρονος δράστης και αυτόχειρας «έπνιγε» τη σύντροφό του με την παθολογική του ζήλια. Τα όσα αποκάλυψαν οι γονείς της και η αδερφή του θύματος στο Mega, συγκλονίζουν. Ο δράστης ήταν διαζευγμένος, ενώ πριν χρόνια είχε ένα ατύχημα που τον άφησε τυφλό για δυο χρόνια. 

«Κάποια στιγμή μου λέει “μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες”. Μου έλεγε “έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου”. Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο, και έδειξε άλλον εαυτό» είπε η μητέρα της Δώρας, η κα Κατερίνα, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «”Μαμά αποφάσισα να χωρίσω”. Της λέω “το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει”».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει “μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω”. Και μετά του λέει “τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω δεν μιλάω”».

Η συμπεριφορά του δράστη ήταν απαράδεκτη. Μεταξύ άλλων έλεγε στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο, να κοιμάσαι».

Click4More: Γυναικοκτονία στη Ρόδο – Το τελευταίο τηλεφώνημα πριν την σκοτώσει: «Ευτυχώς χώρισα»

«Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με τη μητέρα της 31χρονης.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλης της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» δεν έκρυψε η μητέρα της.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο πατέρας της Ντόρας, ο κ Τριαντάφυλλος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Ντόρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

 

Το χρονικό της τραγωδίας στη Ρόδο

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν γύρω στις 15:30 χθες το μεσημέρι όταν η 31χρονη Ντόρα έβγαινε από το αυτοκίνητο της, που το είχε παρκάρει σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου. Προσπάθησε να αποβιβαστεί από το μαύρο Citroen της όταν ξαφνικά την πλησίασε ένα λευκό αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό επέβαινε ο πρώην σύντροφός της. Ο 40χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου με τον οποίο είχαν χωρίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο άνδρας που από ό,τι φαίνεται δεν δέχτηκε ποτέ την απόφασή της Ντόρας για το χωρισμό, την πλησίασε και με μια κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε δύο φορές. Η 31χρονη γυναίκα έπεσε στο έδαφος νεκρή ενώ ο άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέση για περίπου 7 με 8 μήνες επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο το οποίο είχε νοικιάσει, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Προμελετημένο

Ο 40χρονος φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει εδώ και ημέρες την δολοφονική του του ενέργεια. Παρακολουθούσε την Ντόρα κι ήξερε πότε επέστρεφε και πότε έφευγε από το σπίτι της. Έτσι χθες αποφάσισε να στήσει τη δολοφονική του ενέδρα. Περίμενε την 31χρονη εκπαιδευτικό και μόλις αυτή έφτασε στο σημείο όπου θα πάρκαρε το αυτοκίνητό της, την εκτέλεσε με δύο πυροβολισμούς.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κι εφόσον είχε πραγματοποιήσει την εγκληματική του ενέργεια, ο 40χρονος έφτασε στο σπίτι του. Εκεί κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο κι έβαλε και ο ίδιος τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Πίσω του άφησε ένα μήνυμα στο οποίο έγραφε ότι «χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω». Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τη Ντόρα, αλλά και να αυτοκτονήσει στη συνέχεια.

Είχε προσπαθήσει να τη μεταπείσει

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ο δράστης της νέας γυναικοκτονίας είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να μεταπείσει την πρώην σύντροφό του για την απόφαση της να χωρίσουν.

Η 31χρονη εκπαιδευτικός, όμως, όπως λένε άτομα του στενού της περιβάλλοντος, είχε βγει από μια σχέση την οποία ήθελε να διαγράψει για πάντα από τη ζωή της. Καταπιέζονταν από τον πρώην σύντροφό της. Ο οποίος μάλιστα τη ζήλευε τόσο πολύ που δεν την άφηνε να βγει ποτέ μια βόλτα με τις φίλες της. Η όμορφη γυναίκα έμεινε αμετάπειστη στην απόφαση της. Όσες φορές κι αν δέχτηκε τις ενοχλήσεις του 40χρονου πρώην συντρόφου της, δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να του δώσει δεύτερη ευκαιρία. 

Έτσι οι αστυνομικοί τώρα εκτός από τις καταθέσεις που θα πάρουν από τους συγγενείς και τα φιλικά πρόσωπα της Δώρας και του 40χρονου συντρόφου της, θα ελέγξουν και τα κινητά τους προκειμένου να δουν εάν υπήρξαν απειλητικά μηνύματα από την πλευρά του πρώην συντρόφου ή κάποια άλλα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν τις λεπτομερείς που λείπουν από το παζλ της εγκληματικής ενέργειας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις