Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Σας το είχα πει» μονολογούσε ο πατέρας της Ντόρας στο σημείο της δολοφονίας

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: «Σας το είχα πει» μονολογούσε ο πατέρας της Ντόρας στο σημείο της δολοφονίας

Συγκλονιστικά είναι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γύρω από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Ρόδο. «Σας το είχα πει», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πατέρας της Ντόρας, όταν είδε την 31χρονη κόρη του να κείτεται νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος. 

Η 31χρονη Ντόρα δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη έξω από το σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου από τον πρώην σύντροφό της. Ο 40χρονος πυροβόλησε την νεαρή εκπαιδευτικό με κυνηγετική καραμπίνα καθώς εκείνη έβγαινε από το αυτοκίνητό της, που βρισκόταν επί της οδού Μόσχας. Στη συνέχεια ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα και μάλιστα άφησε και σημείωμα.

Μιλώντας στο newsit.gr, ένας από τους γείτονες της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού, εξιστορεί όσα διαδραματίστηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της 31χρονης Ντόρας, ενώ αποκαλύπτει και τους φόβους πατέρα της. Ο άνθρωπος που σήμερα θα θάψει το παιδί του, φαίνεται να είχε προβλέψει ότι ο πρώην σύντροφος της κόρη του θα έκανε κάτι κακό.

«Αυτό που άκουσα από το πατέρα της Ντόρας μετά το συμβάν είναι σαν να είχε αντίληψη του τι θα γινόταν. Ότι δεν θα είχε καλή κατάληξη το όλο σκηνικό» λέει στο newsit.gr o Σάββας, γείτονας της αδικοχαμένης Ντόρας. Και προσθέτει: «Τον άκουσαν  να λέει στους δικούς του: «σας το είχα πει».

Click4more: Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις από τον θείο του δράστη – «Δεν είναι όλες οι γυναίκες άγγελοι»

«Μου έδωσε την εντύπωση ότι σαν να το περίμενε» αναφέρει στο newsit.gr, o Σάββας που μένει ακριβώς δίπλα από το σπίτι του αδικοχαμένης κοπέλας και συμπληρώνοντας προσθέτει: «Του έβγαινε από μέσα του στο θυμό του πάνω. Ο πατέρας της Ντόρας ήταν ο πιο ψύχραιμος από όλους». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Δεν είχα δει κάποια ύποπτη κίνηση»

Ο γείτονας της 31χρονης εκπαιδευτικού μιλάει για μια χαρούμενη γυναίκα και πώς δεν είχε υποπέσει τίποτα το ύποπτο στην αντίληψη του.  «Δεν είχα αντιληφθεί ότι θα γίνονταν αυτό το συμβάν. Ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι. Δεν είχα ακούσει κάποιες φωνές και τσακωμούς, ούτε είχα δει κάποια ύποπτη κίνηση» λέει ο Σάββας στο newsit.gr.  

Το «παγωμένο» βλέμμα του 40χρονου

Συγκλονιστικά είναι όμως και τα όσα περιέγραψε άλλος γείτονας της άτυχης εκπαιδευτικού, ο οποίος είδε τη στιγμή της δολοφονίας αλλά και το «παγωμένο» βλέμμα του δράστη λίγο πριν αυτοκτονήσει. «Η κοπέλα περνούσε μπροστά από το σπίτι μου, πάντα ευγενική και ήρεμη. Την ημέρα του συμβάντος το αυτοκίνητο του δράστη σταμάτησε απότομα μπροστά της, ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό της» αναφέρει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Και προσθέτει: «Νόμιζα ότι η καραμπίνα ήταν σκουπόξυλο, όπως είδα το όπλο να βγαίνει από το παράθυρο και να την στοχεύει». 

«Στα 40 μέτρα σε μια διασταύρωση ο δράστης σταμάτησε και είδα το βλέμμα του, παγωμένο, κενό αόριστο. Σαν να μην ήμουν μπροστά του. Εκείνη τη στιγμή εκείνος συνειδητοποίησε τι έκανε. Μετά κατέβηκε την κατηφόρα κατευθυνόμενος στο μέρος που αυτοκτόνησε. Ήταν μόνος του. Όμως η θήκη της καραμπίνας ή δίκαννου που ήταν όρθια στο κάθισμα του συνοδηγού και προεξείχε φαινόταν σαν κεφάλι», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Ήθελε να αλλάξει την κάμερα για άλλοθι»

Αίσθηση επίσης προκαλούν τα όσα ισχυρίστηκε γνωστός του δολοφόνου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως κατήγγειλε ο 40χρονος ζητούσε «να γυρίσει τις κάμερες δύο ημέρες πίσω», προκειμένου να έχει άλλοθι για τη στιγμή της δολοφονίας. Ο δράστης τηλεφώνησε στο άτομο που είχε να δει 22 χρόνια ζητώντας βοήθεια στην παραποίηση βιντεοσκοπημένου υλικού, ενώ μίλησε για τα προβλήματα που είχε «με την παλιά του γυναίκα», και αναφέρθηκε στη σχέση του με την εκπαιδευτικό, ως ιδιαίτερα σοβαρή.  Σε δεύτερο όμως τηλεφώνημα ο 40χρονος είπε ότι δεν τον απασχολούσε το θέμα της κάμερας. «Δεν καταλάβαινα τι ήθελε να κάνει. Χθες έμαθα για το έγκλημα και την αυτοκτονία κι έπεσα από τα σύννεφα», είπε ο καταγγέλλων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Το τελευταίο αντίο

Την ίδια ώρα οι συγγενείς της αδικοχαμένης κοπέλας που στις τέσσερις το μεσημέρι θα την συνοδέψουν στην τελευταία τους κατοικία, έχουν εξοργιστεί με κάποιους από τους συγγενείς του δράστη. Περισσότερο από όλους με έναν από τους θείους του 42χρονου, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το έγκλημα του συγγενή του σε δηλώσεις του ανάφερε μεταξύ άλλων «δεν είναι όλες οι γυναίκες άγγελοι». 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις