Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ηράκλειο: Σπαραγμός στην κηδεία του 16χρονου Φίλιππου που πέθανε από ηλεκτροπληξία – Η τραγική ειρωνεία!

Ηράκλειο: Σπαραγμός στην κηδεία του 16χρονου Φίλιππου που πέθανε από ηλεκτροπληξία – Η τραγική ειρωνεία!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 16χρονου που πέθανε από ηλεκτροπληξία. Αβάσταχτος πόνος για τους γονείς και τους συμμαθητές του…

Ειδικός πραγματογνώμονας (ηλεκτρολόγος) τον οποίο θα ορίσει η Αστυνομία θα διερευνήσει τα αίτια της απίστευτης τραγωδίας με θύμα τον 16χρονο Φίλιππο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να αλλάξει τη λάμπα ενός φωτιστικού στο σπίτι του πατέρα του, όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα.

Ένα από τα ερωτήματα που θα διερευνηθούν είναι για ποιο λόγο υπήρξε διαρροή ρεύματος και αν αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και σύμφωνα με πληροφορίες από συγγενικά πρόσωπα του άτυχου παιδιού, το σπίτι όπου διέμενε στη Θέρισο ήταν παλιό και ίσως να μην υπήρχαν συστήματα ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στον πίνακα του σπιτιού.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία

Εκατοντάδες άτομα αποχαιρέτησαν χθες τον 16χρονο, η κηδεία του οποίου έγινε στο Θραψανό. Συγκλονισμένοι οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς, οι καθηγητές και οι συμμαθητές του 16χρονου δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το άτυχο παιδί έφυγε τόσο γρήγορα και άδικα από τη ζωή.

Ο 16χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου «κεραυνοβολήθηκε» από το ρεύμα, τη στιγμή που προσπαθούσε να αλλάξει τη λάμπα του φωτιστικού στο γραφείο του, στο υπνοδωμάτιό του.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός από τον ίδιο του τον πατέρα, στο σπίτι του οποίου έμενε το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Θερίσου. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο 16χρονος σπούδαζε ηλεκτρολόγος στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου.

Ο τραγικός πατέρας ο οποίος βρήκε το γιο του χωρίς τις αισθήσεις του, ενημέρωσε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς και το cretalive.gr, οι καθηγητές του συντετριμμένοι μίλησαν για ένα μαθητή πρότυπο, ένα εξαιρετικό παιδί που αγαπούσε αυτό που σπούδαζε.

Πριν πέντε χρόνια άλλο ένα περιστατικό

Ο θάνατος του Φίλιππου ξύπνησε μνήμες από άλλο ένα περιστατικό ηλεκτροπληξίας που είχε συμβεί προ ετών σε ανήλικο. Ήταν Αύγουστος του 2014, όταν ανήμερα των γενεθλίων του έμελλε η μοίρα να παίξει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι σε ένα 17χρονο από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χρυσόστομο των Καλών Λιμένων.

Ο νεαρός – γιος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου – χτυπήθηκε από ρεύμα ενώ βοηθούσε τον πατέρα του να αποσυνδέσουν τις στερεοφωνικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις στο μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου. Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το παιδί κεραυνοβολήθηκε, ενώ ακούστηκαν οι φωνές του πατέρα του, που καλούσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο νεαρός υπέστη ανακοπή πριν φτάσει το ασθενοφόρο, ωστόσο επανήλθε χάρη στη βοήθεια γιατρών που διέμεναν στο ξενοδοχείο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις