Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια με διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους

Καιρός – Εύβοια: Χιόνια με διακοπές ρεύματος και προβλήματα στους δρόμους

Η Εύβοια καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα. Τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός για να προλάβουν τα χειρότερα…

Ο καιρός έφερε χιόνια και προβλήματα στην Εύβοια. Περιοχές έχουν μείνει δίχως ηλεκτρικό ρεύμα, εκδρομείς κλήθηκαν να κατέβουν με τα πόδια από τη στιγμή που το λεωφορείο τους, δεν μπορούσε να μετακινηθεί, μια σειρά από δρόμους να κρύβουν παγίδες για τους οδηγούς. Τα συνεργεία βρίσκονται με το πρώτο φως της ημέρας στους δρόμους. Πολλοί οδηγοί ζητούν βοήθεια για να τοποθετήσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ήδη αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει τη ζωή των πολιτών και στο ψύχος και τους κλειστούς δρόμους λόγω χιονιά ήρθε να προστεθεί και η διακοπή ηλεκτροδότησης που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της όλης κατάστασης στην Εύβοια.

Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση στην Εύβοια, ξεκίνησε στις 11:30 περίπου και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την πτώση κεραυνού, λίγο νωρίτερα, στην Σκόπελο. Συγκεκριμένα οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Εύβοια είναι, η Ερέτρια, η Αμάρυνυος, ο Μίστρος, Φύλλα και Αφράτι. Τα συνεργεία βρίσκονται στους δρόμους και προσπαθούν να επαναφέρουν το ρεύμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία στην Ευβοια εντοπίζονται προβλήματα και η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες: στη Νέα Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού από 16η χ/θ έως 44η χ/θ και σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (05.02.2023) η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει την Εύβοια και σε πολλές περιοχές της οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με σφοδρή χιονόπτωση.  Κριεζά, Κύμη, Αγία Άννα, Οξύλιθο, Κερασιά, Νεοχώρι και Αυλωνάρι έχουν ντυθεί στα λευκά. 

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, τόνισε στο newsit.gr: «Υπήρχαν κάποια προβλήματα με κάποιους οι οποίοι ξεκίνησαν να πάνε στα χιόνια χωρίς αλυσίδες και έμειναν στον δρόμο, εγκλωβίστηκαν και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους. Τωρα τους απεγκλωβισαμε.

Αυτό έγινε στο δρόμο από Μαλακάσα προς Ωρωπό, στο σημείο που είναι το μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου, εγκλωβίστηκαν δέκα αυτοκίνητα και στο δρόμο από εθνική οδό προς Μαρκόπουλο, στο δρόμο που επικοινωνεί ο δήμος μας με την εθνική οδό, πάλι δέκα αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα και στα δύο σημεία».

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν (και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο), τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα την ανατολική Μαγνησία), την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις