Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Καιρός: Η ελληνική σημαία δίνει χρώμα στο λευκό σκηνικό – Οι εικόνες της ημέρας στα χιόνια [pics, video]

Καιρός: Η ελληνική σημαία δίνει χρώμα στο λευκό σκηνικό – Οι εικόνες της ημέρας στα χιόνια [pics, video]

Ο καιρός φέρνει χιόνια και οι εικόνες που δημιουργούνται είναι πανέμορφες. Τα σχολεία που μένουν κλειστά, τα προβλήματα στους δρόμους και η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες…

Μέχρι και 70 πόντους έχει φτάσει το χιόνι στην περιοχή της Καστανιάς, ενώ ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων, όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης.

Δεκαοκτώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ρίχνουν αλάτι, ενώ σύμφωνα με τον κ.Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο. Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη δε θα λειτουργήσουν στον δήμο Μετεώρων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία Ασπροκκλησιάς, Χρυσομηλιάς καθώς και ο παιδικός σταθμός Χρυσομηλιάς λόγω παγετού.

Οι εικόνες από τα Περτουλιώτικα Λιβάδια και το χιονοδρομικό είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Πυκνό χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Όπως και στο Ματονέρι Καλαμπάκας όπου στο λευκό σκηνικό δίνει χρώμα η γαλανόλευκη σημαία…

Πυκνό χιόνι στα Τρίκαλα

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονόπτωσης, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ημαθία, οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από το 89ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης– Βέροιας- Κοζάνης έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Σελίου έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (“Σέλι”), στη δημοτική οδό μεταξύ Νάουσας και 3-5 Πηγαδιών, από το 12ο χιλιόμετρο έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο (“3-5 Πηγάδια”), όπως επίσης από το 12ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Νάουσας – Σελίου, έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Πέλλας, συγκεκριμένα από το 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα έως το χιονοδρομικό κέντρο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, από το 7ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Στον νομό Χαλκιδικής οι αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή oδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας και στην επαρχιακή οδό Αρναίας -Ταξιάρχη. Στον νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων.

Στα λευκά Χορτιάτης και Ασβεστοχώρι στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά σχολεία στη Ροδόπη

Δώδεκα σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές σήμερα στον Δήμο Αρριανών στη Ροδόπη, όπως αποφασίστηκε κατόπιν και των σχετικών εισηγήσεων των διευθυντών και προϊσταμένων των σχολείων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, δηλαδή της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, σήμερα 19/12/2018, στον Δήμο Αρριανών δεν θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία Εσοχής, Κύμης, Οργάνης, τα μειονοτικά Δημοτικά Άνω Βυρσίνης, Εσοχής, Κύμης, Μυρτίσκης, Οργάνης, Κέχρου, Κερασιάς και Χλόης, και το Γυμνάσιο Οργάνης.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 20-12-2018

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική΄Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα Ασθενών βροχών.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι με την ιδία ένταση.

Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα δυτικά. Κατά τόπους παγετός στα Κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ωρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις