Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Η Χιόνη “έπνιξε” την Κρήτη! Δεν κοπάζουν και σήμερα οι άνεμοι

Καιρός: Η Χιόνη “έπνιξε” την Κρήτη! Δεν κοπάζουν και σήμερα οι άνεμοι

Η κακοκαιρία «Χιόνη» συνεχίζει να επηρεάζει τον καιρό της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, το πρωί της Πέμπτης. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Ο καιρός δείχνει τα δόντια του και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr έως τις 8 το πρωί σήμερα, ήταν στον νομό Χανίων (100 χιλιοστά στο Έλος, 58 στο Ακρωτήρι και 51 στο κέντρο της πόλης) και στη Στενή Ευβοίας (53 χιλιοστά).

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Οι ισχυρότερες ριπές που κατέγραψαν σήμερα το πρωί οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo, ήσαν στον Ισθμό Κορίνθου (134 χιλιόμετρα την ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (124 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (109), στη Σαμοθράκη (105) και στη Μονεμβασιά (105).

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν έως το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν σταδιακά κατά ένα έως δύο μποφόρ. Παράλληλα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Η εικόνα στην δυτική Κρήτη από την Χιόνη

Εγκλωβισμένοι οδηγοί, κατολισθήσεις ακόμη και στην εθνική οδό των Χανίων, πτώσεις δέντρων και πλημμύρες συνθέτουν το σκηνικό σε Χανιά και Ρέθυμνο ενώ προβλήματα υπάρχουν στα δρομολόγια των πλοίων καθώς εκδόθηκε απαγορευτικό αλλά και στην ηλεκτροδότηση.

Το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει σήμερα Πέμπτη καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες παραμένουν ενώ σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τoν Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για βοήθεια σε πολίτες τα αυτοκίνητα των οποίων είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικά νερά. Σε 18 περιπτώσεις στα Χανιά έγινε παρέμβαση από τις αρχές για άντληση υδάτων, και 8 στο Ρέθυμνο.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στην εθνική οδό στο ύψος των Βρυσών, που όμως αποκαταστάθηκε ενώ κοντά στους Αρμένους είχαμε επίσης έναν εγκλωβισμένο οδηγό που με τη βοήθεια των αρχών μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Γενικά, απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς είτε στο επαρχιακό είτε στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Επίσης, αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση ενός άνδρα στις Βρύσες, ο οποίος βρέθηκε σε κατάσταση μέθης σε απομακρυσμένο σημείο κι ενώ τον αναζητούσαν οι δικοί του άνθρωποι.

Κλειστά σχολεία

Οι Δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βαθμιας εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Αποκορώνου με απόφαση του δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις