Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Καιρός – Κρήτη: Αλπικό τοπίο στο Λασίθι με μια δραματική μεταφορά παιδιού σε νοσοκομείο

Καιρός – Κρήτη: Αλπικό τοπίο στο Λασίθι με μια δραματική μεταφορά παιδιού σε νοσοκομείο

Το Λασίθι και το Οροπέδιο παραμένουν στα λευκά. Ο καιρός έχει αναγκάσει για ακόμα μια μέρα τους περισσότερους να μείνουν σπίτια τους…

Έντονο ψύχος και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, γεγονός που έχει δημιουργήσει λόγω ολισθηρότητας, έντονη επικινδυνότητα στη μετακίνηση των οχημάτων στις δημοτικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοίνωσε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Το βράδυ της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2023, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χρειάστηκε να περάσει από το ορεινό Σελί Αμπέλου του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, προκειμένου να παραλάβει ένα μικρό παιδί που υπέστη έγκαυμα στο πρόσωπο. Το αγοράκι, προσχολικής ηλικίας, φέρεται να κάηκε με ρόφημα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, συνοδεία εκχιονιστικού που είχε ήδη φροντίσει να είναι ο δρόμος ανοιχτός, έσπευσαν και παρέλαβαν το παιδί, μεταφέροντάς το με ασφάλεια, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα όλα ήταν λευκά, καθώς το χιόνι έπεφτε πυκνό.

Πάντως η κακοκαιρία «Barbara» επιμένει να σφυροκοπά το Οροπέδιο Λασιθίου, με το χιόνι σε κάποια σημεία να ξεπερνά  το ύψος της ρόδας του εκχιονιστικού, δηλαδή το 1,50 μέτρο! Ωστόσο η εγρήγορση και οι ακατάπαυστες επιχειρήσεις κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις