Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κακοκαιρία – Χίος: Το «Νήσος Σάμος» δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους

Κακοκαιρία – Χίος: Το «Νήσος Σάμος» δεν μπορεί να δέσει στο λιμάνι, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους

Ταλαιπωρία για τους 332 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Σάμος» που έφτασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2022) στη Χίο, αλλά οι ισχυροί άνεμοι το παρέσυραν και δεν μπορούσε να δέσει με αποτέλεσμα να επικαθήσει σε αμμώδες αβαθή στο λιμάνι. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί. 

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σαρώνουν τις τελευταίες ώρες και το βόρειο Αιγαίο προκάλεσαν προβλήματα στην άφιξη του «Νήσος Σάμος» στη Χίο. Το πλοίο έφτασε στις 05:00 τα ξημερώματα από τον Πειραιά αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας, ήταν αδύνατο να δέσει!

Το πλοίο έριξε άγκυρα μέσα στο λιμάνι της Χίου υποβοηθούμενο από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά, πλην όμως αδυνατεί, μέχρι στιγμής, να δέσει στην προβλήτα, αφού παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους!

Τελικά, κόλλησε σε αμμώδες αβαθή. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Κοντά στο πλοίο βρίσκεται ήδη ένα ρυμουλκό προκειμένου να επιχειρήσει την αποκόλληση του πλοίου.

Το «Νήσος Σάμος» μεταφέρει συνολικά 332 επιβάτες, 104 φορτηγά, 83 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 18 δίκυκλα, ενώ έχει 86 άτομα πλήρωμα. Είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά για Ψαρά, Χίο και Μυτιλήνη. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις