Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καλαμάτα – Ανάρπαστος ο μεζές που πιάστηκε στα δίχτυα τους! “Αυτό το ψάρι ήταν η μαμά” [video]

Καλαμάτα – Ανάρπαστος ο μεζές που πιάστηκε στα δίχτυα τους! “Αυτό το ψάρι ήταν η μαμά” [video]

Το ψάρι κέντρισε τα βλέμματα και πολύ γρήγορα πουλήθηκε. Τι λέει ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου…

To ψάρι βάρους 53,8 κιλών αλιεύθηκε προχθές 22 Ιανουαρίου στη Λακωνική Μάνη και έγινε ανάρπαστο στο ιχθυοπωλείο Κουτσούκου στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.

Το μεγάλο μαγιάτικο, κόπηκε σε φετές και πουλήθηκε, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό μεζέ. “Αυτά τα ψάρια είναι εποχιακά και συνήθως πάνε μπουλούκια” λέει ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου και συνεχίζει: “αυτό πρέπει να ήταν η μαμά και πιάστηκε σε πέρασμα”. Όπως έλεγαν στο ιχθυοπωλείο, είναι το μεγαλύτερο που έχουν δει μέχρι σήμερα.

Το μαγιάτικο είναι ψάρι της οικογένειας των Kαραγγιδών και η επιστημονική του ονομασία είναι Seriola dumerilli (Σεριόλα του Ντυμερίλ). Το Μαγιάτικο είναι ένα ψάρι που συναντάται σε πολλές θάλασσες.

Είναι δεινός κυνηγός και ρυθμιστής του οικοσυστήματος των θαλασσών στις οποίες κινείται, με την προϋπόθεση ότι η ανθρώπινη παρέμβαση του έχει αφήσει αυτή τη δυνατότητα και δεν το έχει εξαφανίσει είτε λόγω της υπερεντατικής αλίευσής του είτε της μόλυνσης των θαλασσών.

Αν και οι πληθυσμοί των Μαγιάτικων είναι ικανοποιητικοί, τα τελευταία χρόνια λόγω της συνεχούς αλιείας ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά. Πολλές φορές ορισμένοι τομείς του σώματός του παρουσιάζουν τοξικότητα η οποία προκαλείται από την σιγκουατοξίνη, που αποθηκεύεται στον οργανισμό τους εάν τραφούν με δινομαστιγωτά.

Πηγή: best-tv.gr, tharrosnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις