Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Καλαμάτα: Ψάχνουν να βρουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που εμπλέκεται στη δολοφονία του «Αμερικανού»

Καλαμάτα: Ψάχνουν να βρουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που εμπλέκεται στη δολοφονία του «Αμερικανού»

Η αστυνομία ταυτοποίησε τον ένα δράστης της δολοφονίας του «Αμερικανού» στην Καλαμάτα, το πρωί της Παρασκευής (20.01.2023).

Η αστυνομία έχει στα χέρια της την περιγραφή για δύο άτομα τα οποία επέβαιναν στο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στο φόνο του «Αμερικανού».

Η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο που πιθανότατα εμπλέκεται στην δολοφονία, και ψάχνει να βρει τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος είναι άφαντος μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται πως η μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (20.01.2023) στο κέντρο της Καλαμάτας. Οι δύο δράστες αιφνιδίασαν τον 47χρονο «Αμερικανό» και του έκλεισαν το δρόμο. Του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία. Αμέσως μετά ο ένας από τους δύο, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο οδηγός της μηχανής – ο 47χρονος «Αμερικανός» – έπεσε σε μια λίμνη αίματος. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν και το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, ο 47χρονος υπέκυψε στα τραύματα του. 

Ποιος όμως ήταν ο 47χρονος «Αμερικανός»…; Πρόκειται για παλαιό γνώριμο των Αρχών, με πλούσιο βιογραφικό στην διακίνηση ναρκωτικών. Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν για έναν άντρα με πολλές επαφές στην Αθήνα, που «έσπρωχνε» κοκαϊνη και κανείς δεν μιλάει για αυτόν στην Καλαμάτα, καθώς χαρακτηριζόταν ως «σοβαρός παίκτης» στην περιοχή. 

Είχε φύγει για Αμερική

O 47χρονος «Αμερικανός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, άνηκε σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι επαφές του γινόντουσαν κυρίως μέσω των social media. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε καταφέρει να διαφύγει από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή και να πάει στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μαζί του πολλά χρήματα. 

Καλαμάτα: Πυροβόλησαν και εγκατέλειψαν οδηγό μηχανής – Προσοχή σκληρές εικόνες

Πριν από μερικούς μήνες όμως ο 47χρονος επέστρεψε από την Αμερική και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Κυκλοφορούσε στην Καλαμάτα με ένα σκούτερ και -όπως όλα δείχνουν – κάποιοι λογαριασμοί του είχαν μείνει ανοιχτοί… 

Οι Αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, προσανατολίζονται σε κάποια πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην δολοφονία του 47χρονου. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανόν δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα και αυτό καθώς η επίθεση εναντίον του έγινε πρωινές ώρες και σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις