Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καρδίτσα: Παραμένουν αποκλεισμένοι 13 μέρες μετά τον κυκλώνα! “Μας ξέχασαν χωρίς γιατρούς και τρόφιμα” (Βίντεο)

Καρδίτσα: Παραμένουν αποκλεισμένοι 13 μέρες μετά τον κυκλώνα! “Μας ξέχασαν χωρίς γιατρούς και τρόφιμα” (Βίντεο)

Το μαρτύριο για ορισμένους στην Καρδίτσα δεν έχει ολοκληρωθεί. 13 μέρες μετά το φονικό χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνας, κάτοικοι της Αργιθέας παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή…

Έκκληση για βοήθεια στους αρμόδιους έκανε ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία «Ιανός». 

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε στο Open ο κ. Γρίβας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι.

“Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα ευπαθή προϊόντα που καταστράφηκαν” τόνισε μεταξύ άλλων…

Καρδίτσα: Η ζωή στις λάσπες

Η πόλη εξακολουθεί να μετράει πληγές: ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, τηλεφωνία, Ιντερνετ δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Τα καταστήματα στη συντριπτική τους πλειονότητα παραμένουν κλειστά. Ακόμα και οι φούρνοι υπολειτουργούν, πολλοί δεν έχουν ανοίξει μετά την πλημμύρα, καθώς από την υδάτινη εισβολή καταστράφηκαν τα μηχανήματα, οι εγκαταστάσεις αλλά και οι προμήθειες σε αλεύρι και άλλες πρώτες ύλες.

Κλειστά παραμένουν και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης, καθώς όλα πλημμύρισαν και το εμπόρευμά τους καταστράφηκε ολοσχερώς. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται.

Η ηλεκτροδότηση σε πολλά καταστήματα γίνεται με γεννήτριες. Ορισμένα εμπορικά καταστήματα που άρχισαν δειλά δειλά να λειτουργούν, έχουν προσαρμόσει το ωράριο λειτουργίας ανάλογα με το φως της ημέρας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες καλύτερα. Πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης, για ένα είδος παραμένει η ζήτηση στα ύψη: για γαλότσες. Παντού μέσα στην πόλη και πολύ περισσότερο έξω από αυτή, υπάρχει λάσπη.

Λάσπη που απόθεσε το νερό της πλημμύρας και λάσπη που καθαρίζεται από τα καταστήματα και τα σπίτια και συγκεντρώνεται στους δρόμους. Η αγωνιώδης προσπάθεια να καθαριστούν σπίτια και καταστήματα και να στεγνώσουν οικοσκευές και εμπορεύματα συνεχίζεται με την προσοχή στραμμένη στο μετεωρολογικό δελτίο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις