Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως, ένα μέλος του ΔΣ και ένας υπάλληλος, για την κομπίνα που έστησαν το 2000, διορίζοντας συγγενικό τους πρόσωπο, σε βάρος του 26χρονου εργάτη Γεώργιου Ρέντζιου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, ο εργάτης πέτυχε σε διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της Ζαχάρως Ηλείας, αλλά δεν πήγε ποτέ για δουλειά, αφού τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέλαβαν στη θέση αυτή τον ανιψιό του προέδρου της υπηρεσίας!
Ο ανιψιός παραπέμφθηκε μαζί με δύο μέλη του Δ.Σ. σε δίκη με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και καταδικάστηκε, ενώ εξακολουθεί να εργάζεται έως και σήμερα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της μητέρας του Γιώργου Ρέντζιου, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την αθώωση των τριών κατηγορουμένων με το σκεπτικό ότι το κακούργημα που είχαν διαπράξει ήταν πλημμέλημα και συνεπώς είχε παραγραφεί.
«Πάνω από δέκα χρόνια τρέχαμε στα δικαστήρια για την εκδίκαση της υπόθεσης που αναβαλλόταν περιέργως κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ξοδέψαμε όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολλά χρήματα και το παιδί μου αναγκάστηκε να ξενιτευτεί και γίνει μετανάστης στη Γερμανία με την οικογένειά του» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ Δήμητρα Ρέντζιου.
Σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 55/2004 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας, η απάτη στήθηκε εις βάρος του 26χρονου εργάτη Γιώργου Ρέντζιου από τον τότε πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ζαχάρως Ηλείας με σκοπό να διορίσει στη θέση τον ανιψιό του.
Πηγή: patrisnews.com