Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Καβάλα: Πλήρωσε και κατάφερε να κάνει την ταβέρνα του μοναδική – Η ιδιαιτερότητα που κάνει τη διαφορά [pics]

Καβάλα: Πλήρωσε και κατάφερε να κάνει την ταβέρνα του μοναδική – Η ιδιαιτερότητα που κάνει τη διαφορά [pics]

Ο Γιάννης Σαρρής επένδυσε και δικαιώθηκε. Αποφάσισε να καινοτομήσει στην Καβάλα…

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε ένας νέος επιχειρηματίας της Καβάλας, ο Γιάννης Σαρρής, προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, προσφέροντας το μενού του εστιατορίου που λειτουργεί και στη γραφή Μπράιγ ώστε να μπορούν να το διαβάζουν.

Είναι η πρώτη φορά που εστιατόριο της Καβάλας υιοθετεί τον κώδικα Μπράιγ, δηλαδή το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αρκετούς ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη αυτονομία ακόμα και όταν χρειάζεται να βγουν έξω για να φάνε και να διασκεδάσουν.

Ο Γιάννης Σαρρής, δεν κρύβει την ικανοποίηση που νιώθει όταν πλέον μπορεί στο κατάστημά του να φιλοξενήσει και άτομα, που αν και δεν μπορούν να δουν ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μόνοι τους τι θα φάνε κάνοντας χρήση της γραφής Μπράιγ.

«Μέχρι σήμερα», σημειώνει, «έπρεπε είτε ο σερβιτόρος είτε κάποιος συνοδός ενός ατόμου με προβλήματα όρασης να διαβάζει το μενού ώστε να δει τι επιλογές έχει σε φαγητό και στη συνέχεια να παραγγείλει. Κάποιες φορές έπρεπε ο σερβιτόρος να πει ακόμα και τις τιμές των πιάτων φέρνοντας τον πελάτη με προβλήματα όρασης σε κάποια αμηχανία. Σήμερα, ο πελάτης αυτός, μπορεί να μελετήσει το ειδικό μενού και να επιλέξει μόνος του».

Στο εστιατόριο υπάρχουν διαθέσιμοι δυο κατάλογοι – μενού γραμμένοι στον κώδικα Μπράιγ που τυπώθηκαν στην Αθήνα. Το κόστος του κάθε καταλόγου ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ αφού σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς κάθε σελίδα κοστολογείται στα δέκα ευρώ. Δείτε τις εικόνες του πρακτορείου intime…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις