Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Καβάλα: Στον εισαγγελέα αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μετανάστες

Ένας αστυνομικός στην Καβάλα κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο μη νόμιμους μετανάστες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους σε δασική περιοχή του δήμου Παγγαίου.

Ο αστυνομικός οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αφού δημιουργήθηκε και η σχετική δικογραφία σε βάρος του για τους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό των μεταναστών.

Το περιστατικό έγινε χθες Τρίτη (9.8.2022) το απόγευμα σε δασική περιοχή, μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου του δήμου Παγγαίου στην Καβάλα, όταν αστυνομικοί του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν 30 άτομα (διακινητές και διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες) να κατεβαίνουν από φορτηγό, το οποίο κινείτο στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πραγματοποίησε «βολές εκφοβισμού». Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μη νόμιμοι μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών ενώ παράλληλα η Υπηρεσία κάνει διοικητική έρευνα για την υπόθεση, ενώ την σχετική προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις