Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Καύσιμα: Αγγίζει τα 3 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη – Η νοθεία και η νέα τάση στα βενζινάδικα της χώρας

Καύσιμα: Αγγίζει τα 3 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη – Η νοθεία και η νέα τάση στα βενζινάδικα της χώρας

Η βενζίνη πετάει και συνεχίζει να τινάζει στον αέρα οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τα καύσιμα έχουν γίνει πονοκέφαλος για μια σειρά από νοικοκυριά…

Με τις τιμές στα καυσιμα να έχουν επιδοθεί σε ένα πρωτοφανές ράλι ανόδου, τα πρατήρια υγρών καυσίμων στα νησιά φλερτάρουν καθημερινά με την τιμή της αντλίας να κοντεύει τα 3 ευρώ. Στην ΕΡΤ μίλησε ο κ. Θανάσης Σταυριανάκης, πρατηριούχος επι 60 χρόνια στο σμαραγδένιο νησί της Ρόδου, ο παλαιότερος από τους συναδέλφους του.

Ο κος Σταυριανάκης, αναφέρθηκε στα πρωτοφανή που βιώνει ως επαγγελματίας του κλάδου με τις συνεχείς καθημερινές αυξήσεις στα καυσιμα, πράγμα το οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τις 6 δεκαετίες που είναι στον κλάδο.

Τόνισε πως τώρα που ξεκίνησε η σεζόν, όσοι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να μετακινηθούν στη Νότια Ρόδο, θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 600 ευρώ το μήνα για τα καυσιμα, ενώ μίλησε και για το γέμισμα του ρεζερβουάρ, που τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες γίνεται με φειδώ και δεν ξεπερνά τα 15 με 20 ευρώ.

Η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης. «Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνουνε με τα μαγαζιά που πουλάνε με δήθεν φτηνές τιμές» δήλωσε η κ. Ζάγκα αναφορικά με την αισχροκέρδεια στο 25% που εντόπισαν οι Αρχές σε όλη τη χώρα.

Η πρόεδρος ζήτησε την προσοχή των πολιτών για τα  πρατήρια με τις πολύ φθηνές τιμές καθώς είναι πιθανόν να είναι νοθευμένα τα καύσιμα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις