Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κεφαλονιά: Έτσι είναι σήμερα ο Μύρτος μετά το πέρασμα του “Ιανού” (pics)

Κεφαλονιά: Έτσι είναι σήμερα ο Μύρτος μετά το πέρασμα του “Ιανού” (pics)
ΦΩΤΟ inkefalonia

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες, από το μέγεθος της καταστροφής στο Μύρτο, από το πέρασμα του “Ιανού”, πριν από τρεις εβδομάδες.

Όπως βλέπετε στις εικόνες του INKEFALONIA.GR η πρόσβαση στην πολυδιαφημισμένη παραλία απαγορεύεται από αρκετά ψηλά (μερικά μέτρα μετά τις παραθεριστικές κατοικίες)  και τα  σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο εντοπίζονται σε αρκετά σημεία.

Όχι μόνο έχουν υποχωρήσει τμήματα του δρόμου, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά “κούφια” τμήματα,  έτοιμα να υποχωρήσουν με την πρώτη ισχυρή νεροποντή.

Ειδικά στις τελευταίες στροφές, προς το κάτω μέρος του δρόμου, η ποσότητα των φερτών υλικών  με πέτρες  και χώμα είναι τόσο μεγάλες όπου έχουν δημιουργηθεί βουναλάκια…

Στην παραλία, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες είναι θαμμένες  στην άμμο, ενώ μεγάλο μέρος της καντίνας και του διπλανού χώρου με τις τουαλέτες έχουν καλυφθεί από πέτρες.

Αν και η πρόσβαση τυπικά δεν επιτρέπεται, κάποιοι τουρίστες αψηφούν την επικινδυνότητα της καθόδου και κατεβαίνουν  στην παραλία.

Χθες, Κυριακή, υπήρχαν 25-30 τουρίστες κυρίως Γερμανικής καταγωγής που θέλησαν να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα στον Μύρτο, κατεβαίνοντας με τα πόδια.

Πάντως οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες, που δυστυχώς, οι πιθανότητες να μην είναι προσβάσιμη ο παραλία το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι πολλές…

Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσβαση θα γίνεται είτε με ενοικίαση βαρκών  από την Άσσο ή την Αγία Κυριακή, είτε με εκδρομές με μεγαλύτερα σκάφη, όπως συμβαίνει και στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις