Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φωτιά στο Σέιχ Σου: Κάμερες έχουν “πιάσει” υπόπτους

Φωτιά στο Σέιχ Σου: Κάμερες έχουν “πιάσει” υπόπτους
ΦΩΤΟ από το life-events

Ένας κάτοικος παρακείμενου σπιτιού ήταν εκείνος που αρχικά κατάλαβε τον καπνό της φωτιάς, μετά είδε τις πρώτες σπίθες στα ξερά χόρτα, και με γρήγορες κινήσεις κάλεσε την Πυροσβεστική.

Μιλώντας στο Life-Events.gr περιέγραψε όσα συνέβησαν τα κρίσιμα εκείνα λεπτά: «Ευτυχώς που υπήρχε ένα ελαφρύ αεράκι από το βουνό προς το σπίτι μου, γιατί είχα ανοικτή μπαλκονόπορτα και ο καπνός μπήκε στο σπίτι. Τον ένιωσα, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τη φωτιά που μόλις είχε ξεκινήσει. Στις 5:02 κάλεσα τη Πυροσβεστική. Τα οχήματα ήρθαν πολύ γρήγορα και την έσβησαν».

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως για τη φωτιά ευθύνεται ανθρώπινο χέρι. Φαίνεται πως υπάρχουν δύο-τρία σημεία που καταδεικνύουν πως είναι οι εστίες από όπου ξεκίνησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα φύλαξης που υπάρχει σε πολυκατοικία κατέγραψε έναν άνδρα που στις 4:58 ανέβηκε από το σημείο εκείνο προς το δάσος, αλλά δεν ξανακατέβηκε. Μάλιστα, η αμφίεσή του ήταν πολύ περίεργη, αφού φαίνεται να φορά καμπαρντίνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως και νωρίτερα τη νύχτα, περίπου στις 2:00 άλλο ένα άτομο ανέβηκε από το ίδιο σημείο στο δάσος. Το οπτικό υλικό βρίσκεται στη διάθεση των αρχών προς εξέταση.

Η φωτιά ξέσπασε στις πέντε τα ξημερώματα σε ξερά χόρτα στο Σέιχ Σου στο ύψος των 40 Εκκλησιών. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση κι έτσι η φωτιά πρόλαβε να κάψει μόνο χόρτα. Πάντως, αν η φωτιά εξαπλωνόταν, η κατάσταση θα ήταν δύσκολη καθώς τα πρώτα σπίτια είναι πολύ κοντά, απέχουν μόλις 20 μέτρα, ενώ υπάρχει το δημοτικό σχολείο της περιοχής και ο ναός.

Πηγή: life-events

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις