Site icon NewsIT

Νεκρός 93χρονος σε κέντρο ευγηρίας που λειτουργούσε χωρίς άδεια!

20.03.2019 | 17:01
Νεκρός 93χρονος σε κέντρο ευγηρίας που λειτουργούσε χωρίς άδεια!

Τις συνθήκες θανάτου του υπερήλικα, στο κέντρο ευγηρίας της ανατολικής Θεσσαλονίκης το οποίο, όπως καταγγέλλεται, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ερευνά η εισαγγελέας.

Ο 93χρονος φαίνεται πως έπεσε από ύψος δύο μέτρων και όταν εντοπίστηκε από το προσωπικό του κέντρου ήταν ήδη νεκρός.

Η ιατροδικαστική εξέταση που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν η πτώση ήταν αποτέλεσμα ανακοπής καρδιάς, ενώ θα ερευνηθεί η ιατροφαρμακευτική αγωγή που χορηγούταν στον υπερήλικα και εάν ο ίδιος έχριζε μεγαλύτερης εποπτείας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν διέθετε νόμιμη άδεια για τη λειτουργία της και ήδη ενημερώθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία παρήγγειλε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος των υπευθύνων του κέντρου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.

 

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version