Site icon NewsIT

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην πορεία για τη Μακεδονία προς στο ξενοδοχείο που είναι ο Αλέξης Τσίπρας [pics]

04.07.2018 | 18:19

- Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο που είναι ο πρωθυπουργός - Οι αστυνομικοί τους έκλεισαν το δρόμο με κλούβες και... τα "αίματα" άναψαν - Οι διαδηλωτές φώναζαν "είστε Χούντα" - Εικόνες από την κινητοποίηση για τη Μακεδονία

Η πορεία για τη Μακεδονία έγινε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Hyatt για την τετραήμερη σύνοδο Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκο, στα Πράσινα Φανάρια, προκειμένου να αποτρέψει τους διαδηλωτές να κινηθούν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν “Είστε Χούντα, είστε χούντα”…

 

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου μία ώρα στο σημείο, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον Λευκό Πύργο, όπου είναι προγραμματισμένη στις 20:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα, είχε γίνει η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ. Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και στη συνέχεια, ξεκίνησε η πορεία προς το ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένας γερανός της αστυνομίας βρισκόταν στη μέση του δρόμου στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και είχε κλείσει το ρεύμα προς το αεροδρόμιο. Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις της αστυνομίας και κλούβα των ΜΑΤ.

 

Πηγή: thestival, seleo

Κεντρική Μακεδονία Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version