Site icon NewsIT

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του νεκρού αλόγου – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

07.07.2023 | 13:46
Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του νεκρού αλόγου – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ

Συνελήφθη τελικά ο ιδιοκτήτης του αλόγου, που ξεψύχησε χθες (6.7.2023) στην Κέρκυρα την ώρα που μετέφερε μια άμαξα με τουρίστες μέσα στον καυτό ήλιο.

Αν και αρχικά αφέθηκε ελεύθερος, ο ιδιοκτήτης του αλόγου στην Κέρκυρα συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων και του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Ο ιδιοκτήτης θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να του αποδοθεί το κατηγορητήριο.

«Ήταν άρρωστο το ζώο – Παραβιάστηκε το ωράριο»

«Απ’ ότι έμαθα από την κτηνιατρική υπηρεσία το ζώο ήταν άρρωστο και ήταν εις γνώση του κυρίου αυτού ότι ήταν άρρωστο. Επίσης, υπάρχει εντολή από την κτηνιατρική να μην κυκλοφορούν μεταξύ 13.00 με 17.00, παραβιάστηκε και αυτό.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, οι δρόμοι της Κέρκυρας είναι στενοί με τεράστια κίνηση, τα ζώα αυτά κινούνται στην ζέστη, με το καυσαέριο και δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν την ευχαρίστηση οι τουρίστες να περιφέρονται μέσα στην πόλη, πάνω στην άμαξα», λέει στο newsit.gr η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Η Κιβωτός» στην Κέρκυρα, Χριστιάνα Μπανκς.

«Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει, γιατί δεν συμβαίνει μόνο στην Κέρκυρα αυτό το μαρτύριο. Το περιστατικό αυτό έγινε στις 2 παρά τέταρτο το μεσημέρι σε έναν δρόμο που είναι τρομερά ανηφορικός και άνθρωποι που το είδαν λένε ότι το πίεζε, ακόμη και με χτυπήματα για να προχωρήσει. Εμείς έχουμε κάνει καταγγελία στην αστυνομία, έχουμε επικοινωνήσει με δικηγόρο, επικοινωνούμε με την κτηνιατρική. Αλλά πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται», προσθέτει η ίδια.

Τι έδειξε η νεκροψία – Καταγγελίες ότι το μαστίγωνε

Οι εικόνες από το νεκρό άλογο κάνουν το γύρο του ίντερνετ και σοκάρουν. Έγιναν καταγγελίες εις βάρος του ιδιοκτήτη ότι το μαστίγωνε όσο αυτό μετέφερε την άμαξα ενώ έγινε γνωστό πως το άλογο πέθανε μετά τις 14:00 ενώ απαγορεύονται οι μεταφορές με άμαξα το μεσημέρι λόγω της ζέστης.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η νεκροψία έδειξε πως το άλογο ξεψύχησε από παθολογικές αιτίες, με πιθανότερο σενάριο το πνευμονικό εμφύσημα. Επίσης αναφέρεται πως δεν υπήρξαν ίχνη κακοποίησης.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version