Site icon NewsIT

Κέρκυρα: Βρέθηκαν σε σπίτι πάνω από 400 χαμένες δικογραφίες! Νέα στοιχεία για την υπόθεση

03.11.2020 | 12:58
δικαστήρια

Βρέθηκαν σε σπίτι στον Γαρούνα στη μέση Κέρκυρα οι πάνω από 400 χαμένες δικογραφίες μετά από επιχείρηση την οποία συντόνιζε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δ. Λαμπίρης σε συνεργασία με τον εισαγγελέα εφετών Κέρκυρας Κων/νο Κουκούτση αλλά και τον Άρειο Πάγο. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σπίτι, που ανήκει σε στενή επαφή δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των χαμένων δικογραφιών. Μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο όπου γίνεται η καταγραφή και ο απαραίτητος έλεγχος, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν τις έρευνες.

Προ ημερών ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των συνολικά 502 υποθέσεων που υπήρχαν στις δικογραφίες, αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έγινε γνωστή εδώ και δύο μήνες περίπου στην αρχή ως φήμη και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το πρωτόκολλο των μηνύσεων των δικαστηρίων.

Η πρώτη δημόσια αποκάλυψη του θέματος έγινε από την εφημερίδα “Ενημέρωση” η οποία σημειώνει ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».

Οι υποθέσεις είναι ποικίλες και όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου πολλές από αυτές πρέπει να έχουν παραγραφεί ήδη. Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους, δικηγόρους, κατήγορους και κατηγορούμενους να συμβάλουν στην επανασύσταση των φακέλων με όσα στοιχεία διαθέτει ο καθένας ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version