Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κιλκίς: «Θύελλα» για την επιχείρηση εξόντωσης αγριογούρουνων μετά το τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες

Κιλκίς: «Θύελλα» για την επιχείρηση εξόντωσης αγριογούρουνων μετά το τροχαίο με νεκρούς και τραυματίες

Θέμα συζήτησης στο Κιλκίς η απόφαση να συγκροτηθούν ομάδες κυνηγών για τα αγριογούρουνα, με στόχο να μειωθεί ο πληθυσμός τους, στην περιοχή…

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Κιλκίς με τους δυο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες, λόγω της σύγκρουσης τριών αυτοκινήτων -μεταξύ των οποίων και περιπολικό της Τροχαίας Κιλκίς- με αγέλη αγριογούρουνων, οδηγεί στη λήψη έκτακτων μέτρων και όπως φαίνεται σε μια επιχείρηση εξόντωσης των αγριογούρουνων.

Εδώ και χρόνια οι αγρότες στη λεκάνη Μουριών – Δοϊράνης στο Κιλκίς διαμαρτύρονται για τη μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων, που τα βράδια κατεβαίνουν στον κάμπο και καταστρέφουν τις καλλιέργειες, κυρίως τα καλαμπόκια, ζητώντας να παρθούν μέτρα.

Την ίδια στιγμή, τα αγριογούρουνα για να βρεθούν στον κάμπο με τα καλαμπόκια θα πρέπει να διασχίσουν το εθνικό οδικό δίκτυο Κιλκίς – Δοϊράνη – Προμαχώνα, ενώ θα κάνουν το ίδιο και για την επιστροφή τους προς το βουνό. Κάπως έτσι, συνέβη και το τραγικό δυστύχημα, στον εθνικό δρόμο, μεταξύ των οικισμών Δροσάτου – Καλίνδροιας.

Τις επόμενες ημέρες όμως για την περιοχή Μουριών – Δοϊράνης, σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, ομάδες κυνηγών πιάνουν δουλειά σε μια επιχείρηση εξόντωσης αγριογούρουνων και μείωσης του πληθυσμού τους. Ο στόχος είναι διπλός: η προστασία των αγροτικών καλλιεργειών και η προστασία των οδηγών τις νυχτερινές ώρες στους δρόμους αυτής της περιοχής.

Η επίσημη περίοδος για το κυνήγι των αγριογούρουνων ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο άμεσα και στις επόμενες ημέρες συγκροτούνται οι Ομάδες Κυνηγών και ξεκινούν στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Κιλκίς την εξόντωση των αγριογούρουνων.

Η συγκρότηση των Ομάδων και η δράση τους, για ένα μήνα περίπου, θα γίνει σε συνεργασία του Δασαρχείου Κιλκίς και του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς και με διαρκή ενημέρωση της Αστυνομίας, έχοντας το «πράσινο φως» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις