Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κόρινθος: Βουνό από ναρκωτικά μέσα σε βανάκι – Ένας ανήλικος ανάμεσα στους συλληφθέντες [pics, video]

Κόρινθος: Βουνό από ναρκωτικά μέσα σε βανάκι – Ένας ανήλικος ανάμεσα στους συλληφθέντες [pics, video]

Η εγκληματική οργάνωση στα χέρια της αστυνομίας. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, προκαλεί αίσθηση…

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στην Αττική και στην Κόρινθο.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (17-11-2019) σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορίνθου, 4 αλλοδαποί, ηλικίας 29, 35, 36 και 37 ετών και ένας 16χρονος Έλληνας, ως μέλη της οργάνωσης.

Προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι 5 καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών. Πιστοποιήθηκε η δράση τους καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 36χρονος ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών, την μεταφορά και τη προμήθεια με αυτές των διακινητών της Αττικής και της Κορίνθου.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν υπεύθυνα για την φύλαξη, την τυποποίηση και τη διακίνηση των ποσοτήτων της ακατέργαστης κάνναβης ενώ ο ανήλικος εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου στις οικίες που αποκρύπτονταν τα ναρκωτικά.

Μετά από έρευνες σε όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος και ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων Ελευσίνας και σε οικία στην Αρχαία Κόρινθο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα χασίς βάρους 560 κιλών και 620 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 4.610 ευρώ, τρία αυτοκίνητα, και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 840.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις