Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Φουντώνει σε Λαμία και Φθιώτιδα! Νόσησαν γιατρός, στρατιωτικός και υπάλληλος βιομηχανίας

Ιρλανδία

Ο κορονοϊός βρίσκεται πάντα στη Λαμία και τη Φθιώτιδα. Συναγερμός μετά τα νέα κρούσματα. Τι έγινε γνωστό για τους τελευταίους ασθενείς…

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Λαμίας από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορoνοϊού σε γιατρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαγνώστηκε θετικός στον covid-19, ειδικευόμενος γιατρός σε μεγάλη κλινική του ΓΝ Λαμίας ο οποίος επέστρεψε από άδεια.

Ο γιατρός είχε κάποια συγκεντρωμένα ρεπό και απουσίασε μέρες. Κατά την επιστροφή του υπεβλήθη σε τεστ κορονοϊού σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το τεστ βγήκε θετικό και ακολουθήθηκε η διαδικασία με υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι του.

Ήδη ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του εντός και εκτός νοσοκομείου, αφού οι όλοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής θα πρέπει να κάνουν τεστ, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο διασποράς.

Εν τω μεταξύ, άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Φθιώτιδα το βράδυ της Δευτέρας (19/10), παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ στον ημερήσιο χάρτη του δεν ανακοίνωσε κάτι για την περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, διαγνώσθηκε θετικός 49χρονος εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής θέτοντας σε συναγερμό το εργασιακό του περιβάλλον.

Click4more: Κορονοϊός: Από το Blue Star Delos σε ξενοδοχείο καραντίνας! Θρίλερ με τους 24 μαθητές της εκδρομής

Θετικός στο νέο κορονοϊό όμως βγήκε και ένας ακόμη 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Λαμίας. Δόθηκαν άμεσα οι οδηγίες για καραντίνα, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των δικών του επαφών ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στρατιωτικός είχε πάνω από 10 ημέρες να πάει στη Μονάδα, λόγω άδειας, ωστόσο θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε χώρους που κινούνταν.

Click4more: Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη! Τι δείχνουν τα μαθηματικά μοντέλα για ενδεχόμενο lockdown (Βίντεο)

Μετά τα τρία τελευταία κρούσματα ο νομός Φθιώτιδας αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 24 ενεργά κρούσματα και πάνω από 250 άτομα σε καραντίνα. Από τους 24 ασθενείς οι 7 νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα στο “Πέτρινο” του ΓΝ Λαμίας, οι 2 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι είναι στα σπίτια τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις