Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κως: «Δεν έχω πει στην κόρη μου για τη γιαγιά της» λέει στο newsit.gr η νύφη της 63χρονης που πέθανε στην καρότσα αγροτικού

Κως: «Δεν έχω πει στην κόρη μου για τη γιαγιά της» λέει στο newsit.gr η νύφη της 63χρονης που πέθανε στην καρότσα αγροτικού

«Δεν έχω πει στην κόρη μου ότι η γιαγιά της πέθανε» λέει στο newsit.gr η νύφη της 63χρονης γυναίκας που κατέρρευσε στα γενέθλια της εγγονής της και έχασε τη ζωή της σε καρότσα αγροτικού, κατά τη διάρκεια μεταφοράς της στο νοσοκομείο της Κω.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την ημέρα γενεθλίων της εγγονής της άτυχης γυναίκας, με όλη την οικογένεια να γίνεται μάρτυρας του επεισοδίου, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

«Στα γενέθλια της κόρης μου κατέρρευσε η πεθερά μου. Ακόμα δεν έχω πει κάτι στο παιδί και την ζητάει συνεχεια». Η νύφη της θυμάται λεπτό προς λεπτό τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν σε μία μέρα χαράς. «Την Κυριακή είχαμε τα γενέθλια της κόρης μου. Έγινε τεσσάρων. Η πεθερά μου έφυγε από το μίνι μάρκετ που διατηρούσε για να έρθει να σβήσουμε την τούρτα. Μια τούρτα που δεν έσβησε ποτέ γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ήρθε μας χαιρέτησε, ένοιωσε μια αδιαθεσία έπεσε και χτύπησε το κεφάλι. Εκείνη την στιγμή στο πάρτι βρισκόταν ένας ορθοδοντικός -πατέρας συμμαθητή της κόρης μου- και ένας στρατιωτικός, οι οποίοι ξεκίνησαν τις πρώτες βοήθειες μετά από επικοινωνία με το νοσοκομείο».

 

Αυτό όμως όπως φάνηκε ήταν το λιγότερο αφού όπως λέει στο newsit.gr «δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να την παραλάβει, ούτε κάποιο ιδιωτικό γιατί δεν είχαν γιατρούς για να τα στελεχώσουν. Έτσι πήραμε την απόφαση να την βάλουμε στο αυτοκίνητο και να την κατεβάσουν στο νοσοκομείο με την βοήθεια της αστυνομίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο».

Συγκινημένη μας λέει για την πεθερά της ότι «ήταν ένας υγιής άνθρωπος δεν είχε προβλήματα υγείας. Ήταν υπέροχος άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο. Πολύ δοτική απλά υπέροχη. Ήταν το στήριγμα όλων. Σε κανέναν δεν αξίζει αυτός ο θάνατος».

Η τραγική απώλεια της 63χρονης προκαλεί θυμό και οργή, με την οικογένεια της -και όχι μόνο- να αναρωτιέται το “γιατί”. Ανιψιά της άτυχης γυναίκας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον τρόπο που η αγαπημένη της θεία έφυγε από τη ζωή. «Η θεία μας έφυγε άδικα σαν το σκυλί πάνω σε μια καρότσα. Δεν το δέχομαι για κανέναν αυτό να φύγει χωρίς αξιοπρέπεια».

Μάλιστα τονίζει τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν. «Είμαστε το νησί του Ιπποκράτη και δεν υπάρχουν ούτε γιατροί, ούτε ασθενοφόρα με πλήρωμα στο νοσοκομείο της Κω. Δεν υπάρχει ούτε παθολόγος, ούτε νευρολόγος, ούτε τίποτα. Ζητάμε βοήθεια τόσα χρόνια για να μην φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε! Φανταστείτε τα παιδιά της πόση δύναμη είχαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην μητέρα τους να την φορτώνουν πάνω σε μια καρότσα και να συνεχίζουν την ΚΑΡΠΑ, μαζί με δύο ανθρώπους που τους βοήθησαν, μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο και στο τέλος να ξεψυχάει η μαμά τους στα χέρια τους. Από όπου και να το πιάσουμε δεν υπάρχει νοσοκομείο και στελέχωση.

Να φοβόμαστε να αρρωστήσουν τα παιδιά μας και οι γονείς μας για να μην πεθάνουν! Είτε επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο, είτε γιατί δεν υπάρχει γιατρός! Πραγματικά εύχομαι να γίνει κάτι και να μην μείνουμε στα λόγια ,να μην φύγει κανένας άλλος άδικα όπως η δίκη μας θεία που ήταν πάντα ένας καλοσυνάτος ευγενικός άνθρωπος πάντα με το χαμόγελο στο στόμα. Δεν της άξιζε αυτό” λέει στο newsit.gr για το τραγικό περιστατικό, με θύμα την 63χρονη γυναίκα.

 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις