Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Ακινητοποιήθηκε κομβόι με ανεμογεννήτριες – Οι εικόνες που ξεσήκωσαν τις Μοίρες

Κρήτη: Ακινητοποιήθηκε κομβόι με ανεμογεννήτριες – Οι εικόνες που ξεσήκωσαν τις Μοίρες

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι στον Άρδακτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, καθώς η πληροφορία ότι βρίσκεται καθοδόν κομβόι που μεταφέρει ανεμογεννήτριες και εξοπλισμό για την τοποθέτησή τους στην περιοχή τους, σήμανε συναγερμό.

Το κομβόι με τις πέντε νταλίκες πέρασε στις 04:30 απο το Ηράκλειο και συνοδεύεται από συνολικά έξι περιπολικα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti. Το κομβόι παραμένει ακινητοποιημένο μέχρι και αυτή την ώρα στην περιοχή των Μοιρών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις των κατοίκων στην περιοχή του Ρεθύμνου αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης. Εδώ και χρόνια η αντίδραση ήταν και παραμένει έντονη με “μπλόκα” πολιτών στη διέλευση των μηχανημάτων.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος είπε ότι επιτέλους πρέπει να δοθεί πολιτική λύση σε ένα θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία. “Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες στην περιοχή μας, υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή. Καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα και για τον λόγο αυτό οι νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στη Μεσαρά”.

Ο κ. Ταταράκης εξέφρασε την ελπίδα να πρυτανεύσει η λογική και να μην γίνουν επεισόδια, προσθέτοντας ότι στην περιοχή του Δήμου του έχουν ήδη τοποθετηθεί 10 ανεμογεννήτριες και τώρα γίνεται προσπάθεια να τοποθετηθούν άλλες 3.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις