Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Έλυσε τη σιωπή του ο γιατρός μετά την εξέταση που άναψε φωτιές – “Ζητάω συγγνώμη από τα θύματά μου”!

Κρήτη: Έλυσε τη σιωπή του ο γιατρός μετά την εξέταση που άναψε φωτιές – “Ζητάω συγγνώμη από τα θύματά μου”!

Η εξέταση τινάχθηκε στον αέρα και η κοπέλα πήγε στην αστυνομία. Ο γιατρός συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του…

«Ζητώ συγνώμη από τα θύματά μου και τις οικογένειές τους, που καταχράστηκα την ιατρική ιδιότητα». Aυτά ήταν τα λόγια του 55χρονου γιατρού, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος νεαρών γυναικών, την ώρα της εξέτασης.

Η ομολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος κάνει λόγο για σεξουαλική παρενόχληση προκαλεί αίσθηση, όπως επίσης αίσθηση προκαλούν και οι δηλώσεις του ζητώντας συγνώμη από τα θύματά του και τις οικογένειές τους. «Εκτός από αυτό νιώθω αλαφρωμένος γιατί τιμωρούμαι όπως πρέπει», τόνισε.

«Σαν άνθρωπος της εκκλησίας λυπάμαι, αν και είχα εξομολογηθεί αλλά τώρα μου έφυγε ένα βάρος. Μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορήσει έναν γιατρό θεωρώντας ότι μία απλή εξέταση μπορεί να είναι παρενόχληση γι’ αυτό εξάλλου και είμαι έξω», κατέληξε ο 55χρονος ο οποίος αφέθηκε χθες το μεσημέρι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ψύχραιμος ο γιατρός στο Δικαστικό Μέγαρο

Εφιαλτικές είναι διαστάσεις που λαμβάνουν οι καταγγελίες σε βάρος του 55χρονου γιατρού, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος νεαρών γυναικών, την ώρα της εξέτασης. Μέρα με τη μέρα η υπόθεση που αποκαλύφθηκε με τη σοκαριστική κατάθεση 23χρονης ασθενούς στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου αποκτά και άλλες πτυχές καθώς νεαρές γυναίκες εμφανίζονται στις Αρχές καταγγέλλοντας ότι έπεσαν και οι ίδιες θύματα των ορέξεών του.

Όπως έγινε και χθες, όταν μία 23χρονη κοπέλα βρέθηκε πριν την προσαγωγή του 55χρονου στο γραφείο του ανακριτή και κατέθεσε όσα βίωσε, όταν βρέθηκε στο ιατρείο του. Σοκαρισμένη η νεαρή κοπέλα εξήγησε ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και η ίδια κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να περιγράψει στον ανακριτή τι ακριβώς συνέβη.

Ψύχραιμος και χωρίς τίποτα να δείχνει όσα θα επακολουθούσαν έφτασε στις 11.00 χθες το πρωί ο κατηγορούμενος στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης. Η απολογία του διεκόπη περίπου μία ώρα αργότερα, όταν πλέον άλλη μία νεαρή κοπέλα έφτασε στο του εισαγγελέα και κατέθεσε τη δική της οδυνηρή περιπέτεια.

Επιτέλους η σιωπή έσπασε, δήλωσε η κοπέλα που εμφανίστηκε συνοδευόμενη από συγγενικά της πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο πλευρό της και στηρίζουν την απόφασή της να καταγγείλει με τη σειρά της την οδυνηρή περιπέτεια που έζησε. Είναι μόνο δύο από τις έξι νεαρές γυναίκες που καταγγέλλουν τον 55χρονο και χθες δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής μέσω της συνηγόρου τους.

Για τον 55χρονο που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λίγη ώρα αργότερα, ζήτησαν να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη για να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Η εξέταση που άναψε φωτιές στην Κρήτη

Ο 55χρονος γιατρός έπεσε στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία νεαρής ασθενούς του, η οποία κατήγγειλε ότι, την ώρα που την εξέταζε, προέβαινε παράλληλα σε ασελγείς χειρονομίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικίας 25 ετών κοπέλα ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο μεσήλικας γιατρός την ώρα που την ψηλάφιζε με το ένα του χέρι, με το άλλο αυνανιζόταν πίσω από την πλάτη της.

Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη καταγγελία, ο γιατρός εξέτασε τη φερόμενη παθούσα σε σημεία του σώματός της τα οποία δεν άπτονταν με την ειδικότητά του. Τελικά, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον γιατρό, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η επίμαχη υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οι οποίοι διερευνούν την εν λόγω υπόθεση εντόπισαν και άλλες περιπτώσεις ασθενών που φέρονται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον εν λόγω γιατρό.

Πηγή: neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις