Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Η γιαγιά τα είχε 400 – Το σχέδιο γύρισε μπούμερανγκ στο ζευγάρι που την έβαλε στο στόχαστρο!

Κρήτη: Η γιαγιά τα είχε 400 – Το σχέδιο γύρισε μπούμερανγκ στο ζευγάρι που την έβαλε στο στόχαστρο!

Η γιαγιά όχι μόνο δεν την πάτησε αλλά ήταν αποφασισμένη να τιμωρήσει τους απατεώνες. Τα κατάφερε με βήματα προσεκτικά…

Ανησυχία προκαλούν τα όλο και αυξανόμενα κρούσματα  εξαπάτησης ηλικιωμένων που δέχονται τηλεφωνήματα από αγνώστους, οι οποίοι επιχειρούν να τους εξαπατήσουν επικαλούμενοι ότι κάποιος δικός τους άνθρωπος έχει πέσει θύμα τροχαίου και τους ζητούν χρήματα για να γλυτώσουν την φυλακή.

Ωστόσο χθες το βράδυ μια ηλικιωμένη στα Καλέσσα του δήμου Μαλεβυζίου “χάλασε” τα σχέδια των απατεώνων που της τηλεφώνησαν ζητώντας της 40.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί ο εγγονός της.

Η γυναίκα είπε ότι δεν διαθέτει τέτοιο ποσό και τότε εκείνοι εναλλακτικά της ζήτησαν να τους δώσει κοσμήματα. Μάλιστα η τηλεφωνική διαπραγμάτευση ήταν πολύωρη και κράτησε από τις 18.00 έως τις 23.00 το βράδυ.

Όμως κάπου στο μεσοδιάστημα η γυναίκα επικοινώνησε με το σπίτι του γιου της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία. Αργότερα το βράδυ η  γιαγιά σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών έκλεισε ραντεβού με τους απατεώνες λίγο πιο πέρα από το σπίτι της, για να τους παραδώσει τα κοσμήματα.

Εκεί όμως περίμενε η αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψή τους. Σύμφωνα με το ekriti.gr, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που  εξετάζεται αν είναι μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος εξαπάτησης ηλικιωμένων ή δρούσαν μεμονωμένα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις