Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: Η ομίχλη που σκέπασε το Ηράκλειο και «έκρυψε» τη Σπιναλόγκα στο Λασίθι – Δείτε τα βίντεο

Κρήτη: Η ομίχλη που σκέπασε το Ηράκλειο και «έκρυψε» τη Σπιναλόγκα στο Λασίθι – Δείτε τα βίντεο

Η ομίχλη δημιούργησε ένα απόκοσμο σκηνικό σε πολλά σημεία στην Κρήτη. Με ντόπιους και τουρίστες να κοιτούν το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί…

Αρκετοί είναι οι Ηρακλειώτες που άδραξαν την ευκαιρία σήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου, προκειμένου να συνδυάσουν την βόλτα τους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης με ιδανικές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα «απόκοσμο» καιρικό φαινόμενο, καθώς το παραλιακό μέτωπο έμοιαζε χαμένο από την ομίχλη.

Το εν λόγω φαινόμενο ήταν ορατό σχεδόν σε όλο το βορειοανατολικό μέτωπο της Κρήτης, καθώς αντίστοιχες εικόνες έφτασαν και από το ιστορικό μνημείο της Σπιναλόγκας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, πρόκειται για «ομίχλη δια εξατμίσεως».

Όπως εξήγησε, βασικός παράγοντας του φαινομένου είναι η άπνοια αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες, που οδηγούν σε εξάτμιση του αέρα ο οποίος φτάνει στα όρια κορεσμού, με συνέπεια να δημιουργείται η ομίχλη.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο του neakriti.gr, από τον Κούλε, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το παραλιακό μέτωπο Ηρακλείου στο σύνολο του…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις