Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Ισοπεδώθηκε οινοποιείο από την έκρηξη σε ρακοκάζανο – Ζημιές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος – video

Κρήτη: Ισοπεδώθηκε οινοποιείο από την έκρηξη σε ρακοκάζανο – Ζημιές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος – video

H έκρηξη στο ρακοκάζανο διέλυσε το οινοποιείο και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής. Οι εικόνες είναι άκρως αποκαλυπτικές…

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το υπερσύγχρονο κτίριο του οινοποιείου Γεωργιλαδάκη στο Πετροκεφάλι στην Κρήτη, που χθες το βράδυ τυλίχτηκε στις φλόγες, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του και συγκεκριμένα σε ρακοκάζανο.

Η φωτιά περιορίστηκε γρήγορα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που συμμετείχαν στην κατάσβεση, ωστόσο οι φλόγες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στην κτιριακή υποδομή με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελούσε ένα κόσμημα για την περιοχή καθώς επρόκειτο για νέες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που είχαν ολοκληρωθεί μερικές ημέρες πριν την καταστροφική έκρηξη.

Ο ιδιοκτήτης της μονάδας για την ισχυρή έκρηξη

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο ιδιοκτήτης της μονάδας ανέφερε ότι τις περισσότερες ημέρες ο ίδιος έμενε μέσα στη μονάδα. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν είχε διαφορές με κανέναν ενώ σημείωσε ότι στο χώρο δεν υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε όλα τα παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις στο Πετροκεφάλι, καθώς το ωστικό κύμα έσπασε τζάμια, βιτρίνες επιχειρήσεων και τζαμαρίες σπιτιών. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί καθώς η μονάδα ήταν κλειστή και δεν βρισκόταν κανέναν στο χώρο.

Στην περιοχή διεκόπη για αρκετή ώρα το βράδυ της Πέμπτης ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Οι εικόνες καταστροφής με το πρώτο φως της ημέρας

Τις συνθηκες της καταστροφικής φωτιάς διερευνά το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στο χώρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα καθώς εξετάζεται μήπως υπήρξε κάποιο βραχυκύκλωμα ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από της κλιμάκια της ΠΥ που εδρεύουν στη Μεσαρά, ενώ υπάρχει και ενίσχυση από πυροσβεστικά οχήματα του Ηρακλείου.

Με το φακό του "Δια- sos-τε τη Μεσαρά" στον τόπο της τρομερής έκρηξης!Στιγμιότυπα απο την κατάσβεση της φωτιάς που προκάλεσε η τρομερή έκρηξη ρακοκάζανου στο Πετροκεφάλι

Gepostet von Δια-SOS-τε τη Μεσαρά am Donnerstag, 11. Oktober 2018

Πηγή: cretapost.gr, cretalive.gr, ekriti, e-mesara

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις