Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη – Κορονοϊός: «Θύελλα» για την καθηγήτρια που δίνει το κακό παράδειγμα

Κρήτη – Κορονοϊός: «Θύελλα» για την  καθηγήτρια που δίνει το κακό παράδειγμα

Στον… τόπο του εγκλήματος επέστρεψε μια καθηγήτρια Λυκείου η οποία χθες εμφανίστηκε στο σχολείο αρνούμενη να φορέσει τη μάσκα της και να επιδείξει το αποτέλεσμα του rapid test το οποίο πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όλα ξεκίνησαν χθες (10-05-2021) στο 5ο Λύκειο Ηρακλείου, όταν καθηγήτρια που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο προσήλθε για να κάνει μάθημα, χωρίς να φορά μάσκα και χωρίς να έχει τη βεβαίωση αρνητικού self test. Ο διευθυντής
της απαγόρευσε την είσοδο στο σχολείο και η ίδια αντιδρώντας σε αυτή την εξέλιξη τον απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του. Τελικά, το απόγευμα της ίδια ημέρας η καθηγήτρια κατέθεσε μήνυση σε βάρος του διευθυντή.

«Το έμαθα σήμερα από τους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια κατέθεσε μήνυση σε βάρος μου» λέει στο newsit.gr ο διευθυντής του σχολείου Σταμάτης Παπαδάκης. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, όπως μας εξήγησε ο ίδιος
είναι ότι η καθηγήτρια εμφανίστηκε και σήμερα στο σχολείο με τις ίδιες διαθέσεις.

Όπως περιγράφει o διευθυντής στο σχολείο των 400 μαθητών: «Η καθηγήτρια προσήλθε και σήμερα το πρωί χωρίς το αρνητικό τεστ και χωρίς να φοράει μάσκα και προσπάθησε να εισέλθει εκ νέου. Της εξήγησα πάλι τι πρέπει να γίνει, τι ορίζει ο νόμος αλλά ήταν αμετάπειστη. Το βασικό της επιχείρημα από χθες είναι ότι παραβιάζω τα συνταγματικά της δικαιώματα».

Click4more: Ηράκλειο: Το τερμάτισε η καθηγήτρια «αρνήτρια» του κορονοϊού – Χαμός σε σχολείο και μήνυση στον διεθυντή

Σύμφωνα με τον διευθυντή, η συγκεκριμένη καθηγήτρια ήταν ως τώρα «συζητήσιμη» και δεν έχει δημιουργήσει ανάλογα περιστατικά στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Είναι η πρώτη της χρονιά στο συγκεκριμένο σχολείο και
για την ώρα και μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα οι μαθητές έχουν κενό την ώρα των μαθημάτων της. Όσο για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο διευθυντής πιστεύει ότι βάση νομοθεσίας αυτό που λογικά θα ακολουθήσει είναι η διαδικασία του
πειθαρχικού για τη συγκεκριμένη καθηγήτρια.

Σημειώνεται πάντως, πως στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αναφερθεί φέτος ουκ ολίγα περιστατικά με αρνητές του κορονοϊού κυρίως από την πλευρά των γονιών, δείχνοντας κατά πως φαίνεται, πως στην περιοχή έχει αναπτυχθεί ένα «γόνιμο» έδαφος για τους αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι ξεδιπλώνουν τις θεωρίες τους με όχημα τα ίδια τα παιδιά και τα σχολεία.

Χθες, ένα παιδί προσήλθε σε σχολείο του νόμου χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο.  Πριν από λίγες ημέρες πάλι , στις 15 Απριλίου, εντύπωση είχε προκαλέσει το
γεγονός πως διευθυντής σε επαγγελματικό Λύκειο της περιοχή είχε μπει σε τέτοιο βαθμό στο στόχαστρο γονέων αρνητών των self tests, που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση γονέα (!)

Τότε, ο διευθυντής καθώς μετέβαινε προς το ΕΠΑΛ, είχε δεχτεί επίθεση από γονέα εξωσχολικού, ο οποίος τον χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές. Ο ίδιος ο διευθυντής είχε επίσης δεχτεί μήνυση από άλλον γονέα αρνητή των self test.

H ΕΛΜΕ Ηρακλείου από την πλευρά της κάνει λόγο για μεμονωμένα και θλιβερά περιστατικά, παρ’ όλα αυτά αντίστοιχες αντιδράσεις με επεισόδια σημειώνονταν στην περιοχή και τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, στην περιοχή του Μαλεβιζίου, οι γονείς 15 συνολικά μαθητών, είχαν πάει στους διευθυντές των σχολείων για να καταθέσουν ένα υπογεγραμμένο έγγραφο με το οποίο αρνούνταν τη φοίτηση των παιδιών τους με μάσκα.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα Χανιά ένας γονέας επιτέθηκε και χτύπησε με κουτουλιά στο κεφάλι καθηγητή Γυμνασίου, γιατί τόλμησε να κάνει παρατήρηση στο παιδί του επειδή δεν φορούσε μάσκα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις