Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Κτηνοτρόφος γάζωσε αυτό το σπίτι “για ψύλλου πήδημα” – 16χρονη σώθηκε για λίγα εκατοστά – video

Κρήτη: Κτηνοτρόφος γάζωσε αυτό το σπίτι “για ψύλλου πήδημα” – 16χρονη σώθηκε για λίγα εκατοστά – video

Ο 47χρονος κτηνοτρόφος έφτασε στο σπίτι οπλισμένος. Η απίστευτη εξήγηση, πίσω από τους πυροβολισμούς, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές…

«Οι σφαίρες έφτασαν λίγα μόλις εκατοστά μακριά από την κόρη μου», λέει σοκαρισμένη η μητέρα της 16χρονης, στον απόηχο του εφιάλτη που έζησε η οικογένειά της, όταν 47χρονος “γάζωσε” το σπίτι τους για ασήμαντη αφορμή. Το ανατριχιαστικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Ο θερμόαιμος κτηνοτρόφος από τον Άγιο Νικόλαο αποφάσισε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στον καβγά που είχε το προηγούμενο βράδυ ο γιος του, με το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που βρέθηκε στο στόχαστρό του.

«Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό. Και δε γίνεται να αντιμετωπίζεται έτσι μια ασήμαντη φασαρία που είχε δημιουργηθεί. Θα μπορούσε να είχε μιλήσει μαζί μας ή να είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία ώστε να καταγγείλει το οποιοδήποτε πρόβλημα είχε. Όχι να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να αρχίσει να πυροβολεί μικρά παιδιά. Δεν ήμουν μέσα στο σπίτι για να προστατεύσω τα παιδιά μου εκείνη την ώρα. Όταν το έμαθα, το σοκ μου ήταν μεγάλο», ανέφερε απαρηγόρητη η μητέρα.

Στις 09.00 το πρωί της Κυριακής, ο κατηγορούμενος πήγε με το αυτοκίνητό του στη γειτονιά των θυμάτων. Στάθηκε μπροστά από το σχολείο της περιοχής και άνοιξε πυρ με ένα 9άρι πιστόλι.

Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, πρώτη πετάχτηκε από το κρεβάτι της η 16χρονη κόρη της οικογένειας, η οποία βρισκόταν μέσα στο σπίτι και έτρεξε στο παράθυρο της κουζίνας για να δει τι συνέβαινε. Με τρόμο είδε τις σφαίρες να περνούν δίπλα της.

Μια μάλιστα βολίδα σφηνώθηκε στον καταψύκτη του σπιτιού, λίγα μόλις εκατοστά μακριά από το σημείο όπου στεκόταν η 16χρονη, η οποία από θαύμα δεν τραυματίστηκε, όπως δηλώνει σοκαρισμένη η μητέρα της.

«Πρόκειται για θαύμα που το παιδί μου δε χτυπήθηκε από τις σφαίρες. Η κόρη μου ήταν στο παράθυρο και η σφαίρα σφηνώθηκε στον καταψύκτη, που ήταν ακριβώς δίπλα της», είπε η μητέρα, περιγράφοντας σοκαρισμένη το γεγονός.

Οι γονείς την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στην εκκλησία. Μόλις πληροφορήθηκαν τι συνέβαινε, έφυγαν έντρομοι από την εκκλησία και πήγαν τρέχοντας στο σπίτι τους. Εκεί βρήκαν σε κατάσταση σοκ τη 16χρονη κόρη τους, όπως και το μικρότερο κοριτσάκι τους, μόλις 9 ετών. Τα σημάδια της επίθεσης είναι εμφανή τόσο μέσα όσο και έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Αναζητούν τον πιστολέρο κτηνοτρόφο

«Μόλις μάθαμε τι γινόταν στο σπίτι μας ήρθαμε αμέσως με τον σύζυγό μου. Είδα κι εγώ με τα μάτια μου τι είχε γίνει και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Λίγο αργότερα ήρθε σπίτι μας και η Αστυνομία», πρόσθεσε η μητέρα.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου απέκλεισαν την περιοχή και μετά από έρευνα εντόπισαν πέντε κάλυκες.

Από τις περιγραφές των παιδιών και τη μαρτυρία του 20χρονου γιου της οικογένειας για τον καβγά με τον συνομήλικό του, γιο του 47χρονου, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις