Site icon NewsIT

Κρήτη: Με σεισμό ξύπνησαν οι κάτοικοι – Τι λέει ο δήμαρχος Σητείας

03.09.2022 | 10:46
Κρήτη: Με σεισμό ξύπνησαν οι κάτοικοι – Τι λέει ο δήμαρχος Σητείας

Με σεισμό ξύπνησαν στη Σητείας της Κρήτης , καθώς στις 7.13 το πρωί ταρακούνησαν τους κατοίκους 5,2 Ρίχτερ.

Ο σεισμός προκάλεσε προς στιγμή μια ανησυχία, αλλά γρήγορα η περιοχή επανήλθε στην κανονικότητα της. «Έγινε νωρίς στις 7.10 το πρωί. Ήταν αρκετά δυνατός αλλά ευτυχώς είχε πολύ μικρή διάρκεια», είπε μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον περσινό σεισμό ο οποίος στις 12 Οκτωβρίου 2021 είχε αναστατώσει και πάλι την ίδια περιοχή. «Ο κόσμος δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, αλλά ο σεισμός που είχε γίνει πέρσι 6,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, σε κάποια σημεία ιδιαίτερα στη Ζάκρου είναι εύλογο ότι έκανε κάποιους ανθρώπους να λάβουν κάποια μέτρα προφύλαξης. Δυστυχώς υπάρχουν δυστυχώς ακόμη κτίρια που δεν έχουν επισκευαστεί από τον προηγούμενο τον σεισμό οπότε στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε μια ανησυχία».

Ο δήμαρχος αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για υλικές ζημιές ούτε για κάποιο τραυματία. Έχω επικοινωνήσει με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή ενημέρωση άλλα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Αννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version