Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στους Γερμανούς στον Μυλοπόταμο

Κρήτη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο «νταήδες» για την επίθεση στους Γερμανούς στον Μυλοπόταμο

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκονται οι δύο νταήδες που κατηζητούνταν για την επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, στην Κρήτη.

Την είδηση για τον εντοπισμό των δύο ανδρών στην Κρήτη έκανε γνωστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του.

Σε αυτή σημειώνει πως «οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος και ο 38χρονος εμφανίστηκαν στις αρχές (είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ενός για σκοπούμενη σωματική βλάβη) και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, ο ένας συνελήφθη και ο άλλος προσήχθη.

Επιπλέον, σε βάρος των δύο Κρητικών είχε σχηματιστεί δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων, για φθορά ξένης περιουσίας, απειλές και απλές σωματικές βλάβες

Σε βάρος του συνοδηγού υπήρχε καταδικαστική απόφαση για ναρκωτικά (φυτείες κάνναβης), με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους, μεταξύ αυτών και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν ένας πατέρας με τους δύο γιους και την κόρη του ηλικίας περίπου 25 ετών, είχαν νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και κινούνταν στον περιφερειακό δρόμο του Μυλοπόταμου, λίγο έξω από το Πέραμα. Εκεί, προσπέρασαν -νόμιμα- ένα αγροτικό στο οποίο επέβαιναν δύο Κρητικοί. Αυτό ήταν η αφορμή για να γίνουν έξαλλοι οι δύο ντόπιοι οι οποίοι κατευθείαν εμβόλισαν το αυτοκίνητο με το αγροτικό τους για να τρομοκρατήσουν τους ξένους. Οι Γερμανοί ακολούθησαν το αυτοκίνητο και ζήτησαν ευγενικά να σταματήσει για να ανταλλάξουν στοιχεία. Επί πολλή ώρα οι δύο άντρες συνέχιζαν να χτυπούν με το αγροτικό τους το ενοικιαζόμενο ΙΧ των Γερμανών και λίγο αργότερα οι δύο Κρητικοί προσπέρασαν το αυτοκίνητο των τουριστών.  

Ωστόσο, το πρωτοφανές περιστατικό δεν τελείωσε εκεί, καθώς μετά από λίγο, και τα δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν. Ο ένας κρητικός, ο οδηγός του αγροτικού κατέβηκε από το όχημα με άγριες διαθέσεις και άρχισε να χτυπά τον έναν Γερμανό νεαρό που ήταν ο συνοδηγός. Τότε, ο αδερφός του βγήκε από το όχημα για να τον υπερασπιστεί. Όμως δεν έφτανε αυτό, καθώς ο Κρητικός συνοδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι 20 εκατοστών, γεγονός που τρομοκράτησε τους Γερμανούς οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν άμεσα. 

Η άγρια καταδίωξη όμως ξεκίνησε και πάλι για τους άτυχους Γερμανούς επισκέπτες της χώρας μας. Το αγροτικό συνέχισε να χτυπάει το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και όταν τους προσπέρασαν έκαναν κατευθείαν όπισθεν για να καρφωθεί η καρότσα του αγροτικού στο παρμπρίζ του αυτοκίνητου. Οι επιβάτες όμως του οχήματος σώθηκαν χάρη στην παρέμβαση των ντόπιων. Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί τουρίστες έφτασαν στο ξενοδοχείο τους με το διαλυμένο αυτοκίνητο και διασχίζοντας το Ρέθυμνο.  

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις