Site icon NewsIT

Καιρός: Εδώ εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στο Λασίθι από τον ορμητικό χείμαρρο!

06.04.2019 | 15:29
Καιρός: Εδώ εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στο Λασίθι από τον ορμητικό χείμαρρο!

Με φορείο κατέβασαν οι διασώστες την μία ηλικιωμένη από την ταράτσα. Ώρες αγωνίας και απελπισίας! Έβλεπαν το νερό να πλησιάζει! Το νερό έφτασε το ένα μέτρο και ήταν ιδιαίτερα ορμητικό. Τι λέει στο newsIT.gr ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας

Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι έξι άνθρωποι στο Λασίθι που αναγκάστηκαν να ανέβουν σε ταράτσες για να σωθούν από τη μανία του καιρού!

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr πρόκειται για συνολικά έξι άτομα τα δύο από τα οποία είχαν ανέβει σε μία ταράτσα και τα άλλα τέσσερα σε άλλη. Όλα αυτά, στον οικισμό ¨Πιλαλήματα” που βρίσκεται στο Δήμο Σητείας.

Για να σωθούν, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και τελικά, όλοι απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο newsIT.gr οΓιάννης Γουλιδάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου:

“Υπήρξε μια καθυστέρηση γιατί επρόκειτο για ηλικιωμένους και μια κυρία χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο από την ταράτσα της κατοικίας, μέσω του ρέματος, σε ασφαλές σημείο. Στο ρέμα το οποίο βρίσκονται τα συγκεκριμένα σπίτια, το νερό έφτασε έως και ένα μέτρο και ήταν ιδιαίτερα ορμητικό. Όλα πήγαν καλά και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση για κάποιους άλλους που μπορεί να κινδυνεύουν”.

Όμως, δεν ήταν η μόνη επιχείρηση απεγκλωβισμού στη συγκεκριμένη περιοχή που «δοκιμάζεται» από αυτήν την κακοκαιρία.

Τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν στο νησί

Σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται το Σάββατο 6 Απριλίου στην Κρήτη, τα οποία προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές.

Στον χάρτη που ακολουθεί δίνεται το ύψος βροχής που έχει καταγραφεί από το δίκτυο των 40 αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως βλέπετε τα πιο υψηλά ποσοστά βροχής έπεσαν στη Σαμαριά 105 χιλιοστά, στην Πλώρα του δήμου Γόρτυνας 85 χιλιοστά ενώ μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και στην περιοχή της Σητείας.

Φούσκωσαν τα ποτάμια – Κλειστοί δρόμοι από καθιζήσεις και κατολισθήσεις

Η έντονη βροχόπτωση έχει “φουσκώσει” τα ποτάμια και έχει προκαλέσει ζημιές στους δρόμους. Μάλιστα με απόφαση της Περιφέρειας στην Κρήτη ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών περίπου θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω καθιζήσεων ενώ κλειστοί δρόμοι υπάρχουν και στον δήμο Βιάννου.

Μάλιστα η πολιτική προστασία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην Κρήτη αποφάσισε το κλείσιμο των παρακάτω οδών:
Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
Από Τέρτσα προς Μύρτος

Ο Αναποδάρης έχει υπερχειλίσει και η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έκλεισε τη γέφυρα στην Καλυβιανή, ενώ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν φερτά υλικά και πέτρες. Κλειστός ο δρόμος από Καλύβια προς Μέσοχωριό και από Λιγόρτυνος προς Μεσοχωριό στο Κεφαλάδω.

Ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Εμμανουήλ Κοκοσάλης μίλησε στο newsit και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την κακοκαιρία καθώς και στα μέτρα για να τα αντιμετωπίσει.

“Το νερό από τη βροχή ήταν πάρα πολύ, 110 χιλιοστά νερού έπεσαν μέσα σε τέσσερις ώρες. Πλημμύρισαν όλα τα ρέματα, όλοι οι ποταμοί και τα νερά έχουν περάσει πάνω από τους δρόμους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και διερχόμενα οχήματα” είπε μεταξύ άλλων.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Με πληροφορίες: ekriti, neakriti

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version