Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Ελεύθερος ο γιατρός για την ασέλγεια σε νεαρή ασθενή

Κρήτη: Ελεύθερος ο γιατρός για την ασέλγεια σε νεαρή ασθενή
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την υποχρέωση να παρουσιάζεται δύο φορές στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 57χρονος γιατρός μετά την απολογία το στον ανακριτή Λασιθίου.

Επίσης του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Στον 57χρονος γιατρό είχε ασκηθεί δίωξη για ασέλγεια σε βάρος νεαρής ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι ήταν με την συναίνεση τους και ότι δεν ήθελε να τις προσβάλλει.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από την καταγγελία της 22χρονης κοπέλας, η οποία επισκέφθηκε το ιδιωτικό ιατρείο του διακεκριμένου γιατρού στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Όπως ωστόσο, κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο ευυπόληπτος και ιδιαίτερα γνωστός γιατρός, άρχισε να τη θωπεύει στο πλαίσιο της ιατρικής ψηλάφησης, σε σημεία του σώματος που δεν συνάδουν με την ειδικότητά του και στη συνέχεια – όπως αντιλήφθηκε κατάπληκτη και τρομοκρατημένη – άρχισε να αυτοϊκανοποιείται.

Η νεαρή γυναίκα εγκατέλειψε άμεσα το ιατρείο και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής καταγγέλλοντας την ασέλγεια σε βάρος της. Οι αστυνομικοί λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 57χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λασιθίου που του άσκησε δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια.

Από την αστυνομική έρευνα φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως προέκυψαν κι άλλες μαρτυρίες γυναικών, σύμφωνα με τις οποίες, είχαν υποστεί και εκείνες την ανάρμοστη ψηλάφηση του εν λόγω γιατρού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην ιατρική κοινότητα της Ανατολικής Κρήτης, καθώς ο 57χρονος – ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο – έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για την επιστημονική του κατάρτιση και ήταν δημοφιλής ως ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας.

Πηγή: cretapost

 

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις