Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Ερευνα της αστυνομίας για τις μπαλωθιές

Χανιά: Ερευνα της αστυνομίας για τις μπαλωθιές

Δουλειά πιάνει η αστυνομία στα Χανιά μετά τις μπαλωθιές σε πανηγύρι.
Ξεκινά έρευνα για τις σφαίρες που έπεφταν σαν βροχή και θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραγωδία.
Θα ασκήσουν διώξεις για άσκοπους πυροβολισμούς στους εμπλεκόμενους.
Άρχισαν να παίρνουν καταθέσεις.

Οι μπαλωθιές βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας μετά το σοκαριστικό περιστατικό σε πανηγύρι στα Χανιά. Οι σφαίρες έπεφταν σαν βροχή σε αυτό το επικίνδυνο έθιμο σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο.

Οι αστυνομικές αρχές -πλέον και επίσημα- διεξάγουν προανάκριση για το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγγέλθηκε από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ασκήσουν διώξεις για άσκοπους πυροβολισμούς στους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το zarpanews.gr.

Με αφορμή το εν λόγω βίντεο, οι αστυνομικές αρχές παίρνουν καταθέσεις για τα όσα συνέβησαν στο συγκεκριμένο πανηγύρι και αναζητούν τους φερόμενους δράστες:

Ωστόσο το θέμα σίγουρα δεν είναι να πιαστούν κάποιοι συγκεκριμένοι, έναντι τόσων και τόσων που εξακολουθούν και το κάνουν εδώ και χρόνια, ατιμώρητοι… Γιατί το συγκεκριμένο βίντεο δεν ήρθε σίγουρα να μας ρίξει από τα… σύννεφα. Ούτε σαν πολίτες, ούτε την κοινωνία, ούτε φυσικά και τις αρχές… Όλοι ξέρουμε πως και τι…

Αυτό ωστόσο που πρέπει να γίνει, είναι να αντιληφθούν αυτοί οι λίγοι “πιστολέρος χωρίς αιτία”, το πόσο επικίνδυνο και αιματηρό μπορεί να αποβεί ένα μόνο πάτημα της σκανδάλης…

Και υπάρχει και προϊστορία με τόσα και τόσα περιστατικά αδέσποτων πυροβολισμών που τραυμάτισαν -αρκετές φορές και θανάσιμα- διάφορους ανυποψίαστους που απολάμβαναν κάποιο γλέντι…

Αυτό αποδεικνύει και η συγκεκριμένη φωτογραφία και απαθανατίζει μια σφαίρα καρφωμένη -ευτυχώς εξωτερικά, στην οροφή ενός αυτοκινήτου, που βρισκόταν σε φανοποιείο.

Αν μπορεί κανείς να διανοηθεί τι θα γινόταν αν αντί για την οροφή του αμαξιού, η σφαίρα προσγειωνόταν πάνω σε ανθρώπινο κεφάλι ή σώμα και μένει ασυγκίνητος, τότε η συζήτηση για τους τρόπους δράσης της πολιτείας πρέπει να ξεκινήσει από την πολύ αρχή.

Το να εθιμοποιηθεί στις συνειδήσεις μια κοινωνίας, μια τέτοια αναχρονιστική συνήθεια άλλων χρόνων, που πλέον δεν προσφέρει και τίποτα, είναι σίγουρα απαράδεκτο για ανθρώπους που θέλουν να ζουν και να προοδεύουν τον 21ο αιώνα.

Πηγή: zarpanews.gr

Κρήτη Τελευταίες ειδήσεις