Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξάφριζε ηλικιωμένους προσποιούμενος τον γιατρό και τον ασφαλιστή – Είναι ήδη στην φυλακή

Ξάφριζε ηλικιωμένους προσποιούμενος τον γιατρό και τον ασφαλιστή – Είναι ήδη στην φυλακή

Μπορεί να είναι στην φυλακή αλλά όπως αποκαλύφθηκε είχε καταφέρει να ξαφρίσει ηλικιωμένους προσποιούμενος τον γιατρό ή τον ασφαλιστή. Πρόκειται για έναν  απατεώνα που κρατείται ήδη σε φυλακή της Πελοποννήσου και ο οποίος είχε αποκομίσει από τα θύματα του κυρίως ηλικιωμένους, το ποσό των 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ο απατεώνας  προφυλακισμένος για άλλα αδικήματα  από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 είχε διαπράξει συνολικά εννέα απάτες σε Αιγιαλεία, Αχαΐα και Κορινθία έχοντας αποπειραθεί μάλιστα σε μία περίπτωση να αρπάξει από ένα ηλικιωμένο 12.000 ευρώ.

Ο φυλακισμένος μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, επισκεπτόταν σπίτια ηλικιωμένων και προσποιούμενος τον ασφαλιστή και απεσταλμένο των παιδιών τους φωτογράφιζε κοσμήματα και τιμαλφή, προκειμένου να τα εκτιμήσει και με την μέθοδο της απασχόλησης στη συνέχεια τα αφαιρούσε.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο δράστης προσποιούνταν τον γιατρό και επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα θύματα του και με το πρόσχημα νοσηλείας των παιδιών τους ή στενών συγγενικών τους προσώπων, ζητώντας τους χρηματικά ποσά για αγορά φαρμάκων η μηχανημάτων που αφορούσε τη νοσηλεία τους.

Δυστυχώς τα ευάλωτα και ηλικιωμένα θύματα του απατεώνα πείθονταν από τους ισχυρισμούς του με αποτέλεσμα ένας από τους συνεργούς του να πηγαίνει στα σπίτια των ανυποψίαστων ανθρώπων και να παίρνουν τα χρήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις