Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κυκλάδες: Διαφήμιση από το πουθενά για νησί που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του τουρισμού

Κυκλάδες: Διαφήμιση από το πουθενά για νησί που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του τουρισμού

Οι Κυκλάδες έχουν κερδίσει το στοίχημα του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, με το καλημέρα. Κάθε αφιέρωμα σε νησί, προκαλεί ικανοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση διεθνή ΜΜΕ αφιέρωσαν χώρο για την προβολή…

Το έθιμο της αναβίωσης της επικοινωνίας των αρχαίων πύργων και ακροπόλεων της Σίφνου στις Κυκλάδες «ζωντάνεψε» μέσα από τη 19η ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με συνδιοργανωτές τη ΔΗΚΕΣ, τον δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Εκατοντάδες εθελοντές κάθε ηλικίας διασκορπίστηκαν σε 69 σημεία του νησιού για να αναπαραστήσουν την αρχαία επικοινωνία μέσω προειδοποιητικών σημάτων και να στείλουν μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και συναδέλφωσης.

Η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των εθελοντών και η προσθήκη περισσότερων σημείων κάθε χρονιά είναι ενδεικτική της δυναμικής του εγχειρήματος. Οι αρχαίοι πύργοι στη Σίφνο, συνδέονται με τις ακροπόλεις του νησιού και χρησίμευαν ως φρυκτωρίες, φυλάκια ή αποθηκευτικοί χώροι. Οι φρυκτωρίες στη Σίφνο άρχισαν να χτίζονται για να στέλνουν προειδοποιητικά σήματα σχετικά με τις επιδρομές πειρατών, κατά τα ρωμαϊκά και ενετικά χρόνια.

Σημειώνεται πως πρόσφατα η Σίφνος συγκαταλέχθηκε στις νέες προσθήκες ανάμεσα στα πιο ιστορικά μέρη από 72 χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με το διεθνές τηλεοπτικό μέσο για τον πολιτιστικό τουρισμό, 4k Heritage TV/Visiotel.

«Η ιστορία μας είναι το μέλλον μας, ειδικά σε μία εποχή που οι ταξιδιωτικές τάσεις και οι ανάγκες των ανθρώπων αλλάζουν. Συντηρούμε τις παραδόσεις και τις διαχρονικές αξίες και φροντίζουμε να τις μεταλαμπαδεύουμε στις νέες γενιές αλλά και στους επισκέπτες του νησιού, κάνοντας τους όλους κοινωνούς του μακραίωνου πολιτισμού της Σίφνου», δήλωσε η Δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» εκπέμπει και το νέο αφιέρωμα των Financial Times που εκθειάζει την ιστορία, την ποιότητα και τη διαχρονικότητα της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο. Η συντάκτρια του άρθρου τοποθετεί τα κεραμικά της Σίφνου, ανάμεσα στα κορυφαία δείγματα της τέχνης της αγγειοπλαστικής από όλο τον κόσμο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις