Site icon NewsIT

Λακωνία: Νεκρός 25χρονος εργάτης, καταπλακώθηκε από τρακτέρ

22.04.2024 | 23:33
Λακωνία: Νεκρός 25χρονος εργάτης, καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Κινητοποίηση αγροτών στην πόλη των Τρικάλων, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024. Περισσότερα από 150 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης και συγκεντρώθηκαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης και λύση στα μεγάλα προβλήματά τους. Παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τόσο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων "Η Άνοιξη", όσο και Αγροτικοί Σύλλογοι, επιτροπές μπλόκων και μεμονωμένοι αγρότες, δηλώνουν ότι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αποτελούν "σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια", απομακρύνοντάς τους από τον πρωτογενή τομέα. Πάγια αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων παραμένουν η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο και πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, με ταυτόχρονη επιδότηση και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Επίσης, ζητούν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τις μεγάλες ζημιές, που έχει υποστεί το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τις πλημμύρες. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Τραγωδία στη Λακωνία με έναν 25χρονο αλλοδαπό εργάτη να τραυματίζεται θανάσιμα καθώς καταπλακώθηκε από τρακτέρ.

Ο 25χρονος αγρότης βρισκόταν στο σίδερο σύνδεσης ρυμουλκούμενης πλατφόρμας τρακτέρ που μετέφερε κλούβες με πορτοκάλια όταν έπεσε κ παρασύρθηκε από το όχημα, ενώ αυτό έβγαινε από το χωράφι σε επαρχιακό δρόμο.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ το τρακτέρ οδηγούσε ένας 53χρονος ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Έχει παραγγελθεί νεκροψία , νεκροτομή και αυτοψία από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version